Geen categorie

Aandelen kopen? Waarom je dat (niet) zou moeten doen!

Aandelen kopen is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Ook onder het ‘gewone’ volk die er in eerste instantie niet zo veel mee had. De opkomst van de Cryptovaluta met hun torenhoge prijzen hebben daar aan bijdrage maar ook dit markt heeft inmiddels weer een flinke knauw gehad. Toch zijn er nog genoeg andere markten waar je aandelen kan kopen en steeds meer mensen lijken daar dan ook naar te kijken. Maar is aandelen kopen nou wel zo verstandig? De ene zegt van wel terwijl de ander er juist weer ontzettend op tegen is. Het is en blijft toch een risico maar moeten we af en toe niet gewoon een beetje risico durven nemen? In dit blog vertellen we je graag meer over waarom aandelen kopen nou wel of juist geen goed idee is.

Risico’s beperken

Wanneer je graag aandelen wilt kopen is het wel goed om jezelf bewust te zijn van de risico’s die beleggen met zich mee brengt. Wanneer je geld ergens in investeert bestaat er altijd een risico dat je dit geld kwijt raakt. Daarom is het belangrijk om je risico’s zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je dit doen kan aandelen kopen geen kwaad en kan het zelfs nog uitlopen tot een leuke en goed verdiende hobby maar hoe beperk je die risico’s dan? Allereerst is spreiding altijd een zeer waardevolle tips. Zet nooit je volledige geldbedrag op één aandeel in mits je er zeker van bent dat dit aandeel je in de toekomst gaat terug betalen. Probeer in plaats daarvan je geldbedrag te verdelen over verschillende aandelen zodat je niet meteen al je geld kwijt bent wanneer het met een aandeel niet goed gaat.

Marktonderzoeken

Wat ook helpt bij het beperken van risico’s is de markt onderzoeken. Wanneer je van te voren kijk hoe de markt in elkaar zit waarin jij wilt beleggen en achtergrondinformatie op zoekt zal je, je keuzes veel beter kunnen onderbouwen. Je weet dan waarom je op een aandelen wilt inzetten of waarom juist niet. Ook kan je er van uit gaan dat aandelen in waarde stijgen maar ook af en toe dalen. Onderzoek of je hier een patroon in kan vinden zodat je ongeveer weet op welk moment je kan bijspringen. En uiteraard ook meer informatie vinden over het aandeel zelf en de mensen die erachter zitten. Zo is Xpeng stock bijvoorbeeld nog best onbekend maar een zeer interessante om in de gaten te houden voor de toekomst.

Doelen stellen

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen maar dat lukt alleen als je voor jezelf doelen stelt. Spreek met jezelf een bedrag af waarvoor je een aandeel wilt kopen en misschien wel weer voor wilt verkopen. Houd jezelf ook aan deze doelen/afspraken zodat je op tijd je investering eruit kan halen. We worden vaak te hebberig als alles goed gaat maar dat zal alleen maar tegen je gaan werken.

Reacties uitgeschakeld voor Aandelen kopen? Waarom je dat (niet) zou moeten doen!