Airsoft
Geen categorie

Airsoft is een echte, ontwikkelde, sport

Airsoft is een sport die wordt uitgeoefend met airsoftapparaten. Deze apparaten lijken op een vuurwapen, maar je kunt er enkel pallets, ook wel BB’s genoemd, mee afschieten. Pallets zijn kleine balletjes van 6 mm doorsnee. De apparaten worden aangedreven door elektrische aandrijving, veerdruk of samengeperst gas. Dit kan butaan zijn of bijvoorbeeld CO2. Je ziet dat deze sport vaak gespeeld wordt door stoere mannen, maar ook vrouwen kunnen hier mee aan de gang. De apparaten hebben een dusdanige ontwikkeling doorgemaakt dat ze voor iedereen goed te hanteren zijn.

De geschiedenis van airsoft

Airsoft is ontstaan rond 1970, toen er een begin werd gemaakt met het produceren van luchtdrukgeweren waarmee men plastic balletjes kon schieten ter vervanging van de luchtdrukgeweren die er destijds waren die met metalen en ook loden projectielen schoten.

De ontwikkeling door de jaren heen

Na pogingen van een Amerikaans bedrijf is men in Japan vervolgens begonnen met het  maken van soft-air- of airsoftguns. De interesse voor het maken van deze soft-air- of airsoftguns is met name gewekt door het feit dat wapenbezit in 1980 verboden was. De Daisy Manufacturing Company is begonnen met het maken van luchtdrukgeweren en gebruikte een eenvoudig veermechanisme. Vervolgens werden in de jaren 80 airsoftguns ontwikkeld die werden aangedreven door gas. Deze airsoftguns hadden vaak een gasbron die extern was, zoals bijvoorbeeld kooldioxide. Later werd dit verboden omdat deze stoffen te schadelijk zijn voor het milieu. 

Airsoftguns van nu zijn anders

Tegenwoordig worden de airsoftguns aangedreven door een elektrische motor en met behulp van een ingebouwde veer wordt de pallet uit het wapen geschoten. Sinds 2005 bestaat het ‘Automatic Electric Pistol’. In dit pistool is alles wat ervoor nodig is om het balletje uit het wapen te laten schieten, in het pistool ingebouwd. De airsoftsport verspreidde zich vanuit Japan naar andere delen van Azië. Vervolgens verspreidde de sport zich naar Europa en uiteindelijk ook naar Amerika.

Airsoft

Je hebt verschillende soorten airsoftreplica’s. Zo heb je de springguns, waarbij je bij elk schot opnieuw moet overhalen. Ook heb je gasguns, deze airsoftwapens werken op gas. In deze categorie heb je twee gasguns, namelijk greengas & CO2. Tot slot zijn er Automatic Electric Guns die gebruik maken van een batterij. Het komt regelmatig voor dat de replica’s die gebruikt worden bij de sport airsoft, worden aangezien als echte vuurwapens. Om deze reden zijn de replica’s niet wereldwijd legaal en gelden er in bepaalde landen regels voor replica’s. 

Reacties uitgeschakeld voor Airsoft is een echte, ontwikkelde, sport