Geen categorie

Besparen kun je leren!

Lange tijd heb je (hopelijk) niet al te veel na hoeven te denken over geld en het uitgeven daarvan. Als dat zo is kan het best zijn dat je een vrij zorgeloze jeugd hebt gehad (in ieder geval qua financiën). Misschien ben je nu voor het eerst uit huis of heb je financiële tegenvallers gehad waardoor je op deze blog terecht bent gekomen. Het kan ook zijn dat je gewoon interesse hebt in het onderwerp. In al deze gevallen is het misschien handig deze blog door te lezen. 

Geld niet uitgeven aan iets anders

Deze kop moet ik even uitleggen. Veel mensen denken dat ze geld besparen als ze niet uit eten gaan. Aan de ene kant heb je de neiging om te denken dat dit klopt. Toch is het zo dat je dit geld alleen niet hebt uitgegeven. Zet je het geld daarentegen weg en gebruik je het ook niet voor iets anders (we zijn niet uit eten gegaan dus nu kunnen we wel een extra pizza bestellen) dan kan je het pas gaan zien als sparen. In alle andere gevallen is het zo dat je het alleen nog niet hebt uitgegeven.

Let op de kleine dingen

Zoals het spreekwoord het al zegt, het zijn de kleine dingen die het doen. Een ijsje hier, een spotify abonnement daar. Het zijn niet de grootste bedragen. Bij elkaar opgeteld kan het toch wel op een behoorlijk groot bedrag uitkomen. Je kunt hier aan werken door bijvoorbeeld je internet te vergelijken. Wat heb je nu afgesloten en sluit dat aan op je wensen? Er zit vaak verschil tussen het aanbod van providers. Nog zo een voorbeeld is het vergelijken van zorgverzekering. Het is elk jaar een behoorlijk wek maar aan het einde betaal je gewoon minder. Dit geldt dus voor heel veel zaken. Denk ook eens aan andere abonnementen die je misschien hebt. Vaak worden deze stilzwijgend verlengd met een jaar. Ga je bijvoorbeeld nog naar de sportschool en lees je de Tina nog echt elke week? (Grapje natuurlijk maar het gaat om het idee).

Waardevol

Zelf denk ik dat het vooral belangrijk is dat je je geld uitgeeft aan dingen die voor jouw waardevol zijn en die je echt wilt. Denk dus even twee keer na voor je iets in de winkel koopt. De laatste tip die ik wil geven is dat je het beste kunt investeren in kwaliteitsproducten. Bij aankoop zijn ze wat duurder maar in verhouding gaan ze een stuk langer mee en hoef je dus minder uit te geven!

Reacties uitgeschakeld voor Besparen kun je leren!