Geen categorie

Bier van Nederlandse bodem, waar vind je dat?

In Nederland drinken we aardig veel bier, omgerekend zo’n 95 liter per persoon vanaf 16 jaar. Dit komt neer op één glas bier per dag, waar we vooral pilsener weten te drinken. Echter is het zo dat er tegenwoordig in Nederland verschillende bierbrouwerijen te vinden zijn die juist speciale bieren brouwen. Zo zijn er bierbrouwerijen te vinden die voornamelijk dubbels en tripels brouwen, maar zijn er ook brouwerijen die zich specifiek richten op fruitige bieren, zoals Pale Ale’s, IPA’s en stout bieren. Een brouwerij die vooral deze unieke bieren brouwt, is Uiltje Haarlem. In dit blog gaan we het hebben over Uiltje bier en welke bieren deze brouwerij allemaal weet te brouwen. 

Uiltje bier

Een bierbrouwerij dat een verandering wilde brengen aan de Nederlandse bierindustrie, is Uiltje Haarlem. In de restaurants en cafés in Haarlem stonden er alleen maar belgische bieren op de menukaart, waar volgens de oprichter al snel verandering in zou moeten komen. In de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en in Scandinavië stonden er vele speciaalbieren, zoals Pale Ale’s, IPA’s en stout bieren op de menukaart. De oprichter van Uiltje bier wilde dit graag naar Nederland halen, waarna hij begon met brouwen en Uiltje Haarlem oprichtte. 

Uiltje Haarlem is geen gewoon biermerk. Uiltje bier brouwt namelijk vooral unieke bieren en neemt deze trends vanuit de Verenigde Staten en Scandinavië over, om Nederland kennis te laten maken met IPA’s, Pale Ale’s en diverse stout bieren. In het brouwproces weet Uiltje bier diverse ingrediënten toe te voegen, waaruit ze tot unieke biersoorten en smaken weten te komen. Uiltje Haarlem is hedendaags uitgegroeid tot een groot biermerk en zijn enkele bieren zelfs te verkrijgen in de grote supermarkten zoals de Albert heijn. In de eigen webshop van Uiltje verkope zij vooral hun uniek gebrouwen bieren. 

Unieke bieren uit Nederland

Uiltje Haarlem weet de positiviteit om te zetten in motivatie, om hun missie ten alle tijden na te leven. Uiltje Haarlem heeft een zeer jonge doelgroep en weet hen dan ook op een informele manier aan te spreken met hun missie; to brew f*cking great beer! 

Naast Uiltje bier zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende biersoorten in Nederland te verkrijgen. Uiltje bier richt zich vooral op IPA’s en stout bieren, maar zijn er genoeg andere brouwerijen die zich bijvoorbeeld focussen op dubbels en tripels. Kies een biersoort die jij lekker vindt, om vervolgens verschillende bieren van de verschillende bierbrouwerijen te proberen. Veel plezier met proeven!

Reacties uitgeschakeld voor Bier van Nederlandse bodem, waar vind je dat?