Wonen

De voordelen van kruipruimte isolatie

Heeft u thuis regelmatig last van vochtproblemen óf koude vloeren? Dan zou u eens kunnen kijken naar kruipruimte isolatie. Deze vorm van isolatie werkt namelijk uitstekend tegen vochtproblemen én het voorkomen van koude vloeren. In deze blog zal kruipruimte isolatie verder worden uitgelicht. 

Zo zal er gekeken worden naar de werking én de vormen van kruipruimte isolatie. 

De werking van kruipruimte isolatie

Wanneer er gesproken wordt over spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie heeft men over het algemeen wel een idee hoe het werkt én toegepast wordt. Bij kruipruimte isolatie lijkt dat soms nog niet helemaal het geval te zijn. 

Met kruipruimte isolatie wordt voorkomen dat warmte via de vloer uw woning verlaat. Verder voorkomt het dat vocht vanuit de kruipruimte uw woning bereikt. Vooral bij woningen met houten vloeren kan vocht veel schade aanrichten. 

Voordat er overgegaan wordt tot het plaatsen van het isolatiemateriaal komt er eerst een adviseur langs. Deze adviseur zal de kruipruimte onderzoeken. Zo zal er gekeken worden naar de grootte van de kruipruimte, de hoogte én de vochtigheid. Op basis van deze punten wordt het materiaal gekozen. Er zijn namelijk verschillende materialen die men kan gebruiken. 

De materiaalkeuze

Er zijn twee verschillende materialen die men over het algemeen gebruikt voor kruipruimte isolatie. De materialen zijn EPS parels óf lcynene. Wanneer er gekozen wordt voor EPS parels spreekt men over bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte gevuld met een dikke laag EPS parels. Deze vorm van kruipruimte isolatie is zeer geschikt wanneer er vochtproblemen zijn. Het vullen van een kruipruimte met EPS parels kan meestal binnen een gedaan worden. 

De andere vorm is lcynene, dit lijkt wel een beetje op pur. Echter komen er bij het plaatsen van lcynene géén schadelijke stoffen vrij. Lcynene wordt in een vloeibare staat tegen het plafond van de kruipruimte gespoten. Na enkele seconden zet het materiaal zich uit en wordt het hard. Een kenmerk van lcynene is dat kleine gaten en kieren compleet gedicht worden. Dit is zeer belangrijk voor volledige isolatie.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van kruipruimte isolatie