Geen categorie

De voordelen van recycling

Wanneer je materialen recyclet, leidt je ze af van de stortplaatsen of verbrandingsovens waar het afval meestal naartoe gaat. Of ze nu worden verbrand in verbrandingsovens of worden achtergelaten om te rotten op stortplaatsen, materialen in onze prullenbak kunnen chemicaliën uitlogen in de lucht, de grond of het water. Recycling vermindert het afval dat naar vervuilende stortplaatsen en verbrandingsovens gaat, en vermindert de noodzaak om land en middelen te besteden aan traditionele afvalverwijderingsmethoden.

Recycling creëert banen

Recycling is een bron van banen in een gemeenschap. Recyclingfabrieken, de fabricage van gerecyclede producten en het creëren van recycling gerelateerde materialen zoals recyclingbakken dragen allemaal bij aan de banengroei in de economie. Recycling kan een bron zijn van goede banen in de middenklasse voor mensen zonder veel opleiding. Samen met hernieuwbare energie is recycling een bron van groene banen, waarvan sommigen zeggen dat ze cruciaal zijn voor een sterke economie van de 21e eeuw.

Recycling verhoogt het algemene milieubewustzijn

Recycling kan een toegangspoort zijn tot andere vormen van milieuactivisme. Een huiseigenaar kan beginnen door te recyclen en over te stappen op compostering of het installeren van zonnepanelen. Recycling, vooral in steden waar recyclebare materialen langs de kant van de weg kunnen worden opgehaald, is een gemakkelijke manier om iets goeds te doen voor het milieu en kan ook leiden tot andere groene levensstijlveranderingen. Een ondergrondse perscontainer biedt diverse voordelen doordat het bijvoorbeeld minder zwerfafval veroorzaakt + het heeft minder kosten.

Recycling vermindert de energie die wordt gebruikt om goederen te vervaardigen

Stel dat een bedrijf een kledingstuk wil maken. Om het textiel helemaal opnieuw te genereren, zou het oogsten van de katoen- of linnenoogst of het vervaardigen van de synthetische stof betekenen. Maar als hetzelfde bedrijf gerecycled textiel gebruikt, kan het die eerste stap van het productieproces overbodig maken, waardoor energie wordt bespaard.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van recycling