Geen categorie

De wereld van verpakkingsmateriaal

Zeker in deze tijden zie je dat er veel online besteld wordt. De eCommerce wereld profiteert daar zeker van en de meesten van hun zien hun omzet daarom zeker ook stijgen. Eén van die zaken waar je niet zoveel aan denkt is dat dat ook betekent dat er behoorlijk wat verpakkingsmateriaal nodig is. Ook deze markt is dus afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Want de online aankopen stijgen niet alleen sinds de corona crisis maar is al zeker 10 jaar gaande. Voor grote eCommerce partijen is er dus zeker wat te winnen als ze op zoek gaan naar goed verpakkingsmateriaal. Kwa kosten is er op te besparen maar op het gebied van branding en zonder schade verzenden is er ook veel te winnen. Graag leggen we je daarom wat meer uit over de wereld van het verpakkingsmateriaal.

Wat voor soort verpakkingsmateriaal heb ik nodig als ik online ga bestellen?

Uiteraard is dat behoorlijk afhankelijk van wat je precies gaat bestellen. Maar een aantal zaken komen in ieder geval veel voor. Denk daarbij aan de kartonnen doos. Meestal is dat wel een element die bij het versturen van online aankopen nodig is. Klink simpel maar ook hierin is heel veel variatie. Sterker of minder sterk karton en uiteraard allerlei formaten. Een veel voorkomende is bijvoorbeeld de brievenbus formaat. Een doos die precies door de brievenbus past zodat het als brievenbus pakket te versturen is. Als je je artikelen hierin kun versturen bespaar je behoorlijk wat verzendkosten. In de kartonnen doos moet je meestal wel wat opvullen om te zorgen dat het artikel wat je verstuurd goed beschermd is. Ook hiervoor zijn verschillende producten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan het plastic gevuld met lucht die ervoor zorgt dat er een soort airbags om het artikel heen zitten. En als laatste moet je je kartonnen doos ook goed dicht maken met stevig plakband. Dat is op zich niet zo ingewikkeld. Het meeste onderscheid zit in de kartonnen doos waar we nog wat meer over zullen vertellen.

De mogelijkheden in de kartonnen doos

Je kunt het zo gek  niet bedenken of je kunt het verzenden in een kartonnen doos. De bekendste is het brievenbuspakket. Een kartonnen doos die door een brievenbus past. Super handig en weinig verzendkosten. Ook in het soort karton zitten behoorlijke verschillen. Zo is er het dubbelgolfs karton. Dit is extra stevig en geschikt om wat meer breekbare spullen in te versturen. Ook in de kleur kunnen verschillen. Zo kan wit karton gemakkelijk zijn om bijvoorbeeld te bedrukken met je eigen merk.

Reacties uitgeschakeld voor De wereld van verpakkingsmateriaal