Geen categorie

Een vijgenboom met vezelrijke vruchten

De vijgenboom is kenmerkend vanwege de zoete en gezonde vijgen die eraan groeien. Deze zoete vezelrijke vrucht wordt vaak gedroogd gegeten, maar kun je ook prima vers eten. Vijgen uit de supermarkt zijn veel duurder dan dat je ze zelf oogst. De vijgenboom kan naast haar vruchten een pronkstuk zijn in iedere achtertuin. Vijgenbomen zijn goed met andere soorten samen te planten zoals de citrus, olijfboom, palmen, vetplanten, en agaves. Olijfbomen kunnen ook in een boomgaard met andere vruchtenbomen worden geplaatst. De vijgenboom kan zowel in de aarde worden geplant als in een pot worden gezet. In een pot moet deze handmatig van water worden voorzien.

Soorten vijgenbomen in het aanbod en voedzaamheid

De Brown Turkey (Ficus Carica) bevat de zoete donkerrode vijg en de zoete donkere vijg die je ook kunt eten. Het is een plant die zowel in kleine als grotere formaten te koop is. Elke plant heeft een passende prijs bij het formaat en is uniek. De plant staat mooi op het terras. De zoete groene vijg heeft net zoveel zuid Europese sfeer als andere vijgen. Deze vijgenboom heeft helder groene bladeren en een dunne lichte stam. De meeste vijgenbomen worden 3-3,5 meter hoog als ze volwassen zijn. Vijgen bevatten veel voedingstoffen als fosfor, vezels, potassium, ijzer en kalk. Ook zijn ze rijk aan vitamine B. Ze helpen voor sterke botten en tanden. Ze werken tegen vermoeidheid en zorgen voor een goede werking van ons zenuwstelsel. Vijgen drogen was een oude traditie. Zo bleven ze eetbaar tijdens lange reizen. Vijgen worden door de jaren in diverse luxe gerechten gebruikt die je creatief kunt combineren.

Het planten en verzorgen van vijgenbomen

Vijgenbomen zijn winterhard tot ongeveer -12 als ze in een pot staan, en tot -18 als ze in de aarde staan geplant. De pot moet ruim genoeg zijn om ze te laten groeien. Ze hebben behoefte aan veel zon met een beetje schaduw. De grond waarin ze geplant worden moet voldoende voedingsstoffen bevatten voor de boom en moet de mogelijkheid krijgen voldoende wortels te vormen. Bij droog weer moeten ze worden bewaterd en in de zomer per twee maanden worden voorzien van mest.

Reacties uitgeschakeld voor Een vijgenboom met vezelrijke vruchten