lifestyle,  Techniek,  Zakelijk

Een wereld vol robots

 De wereld verandert in een heel rap tempo. Zeker als het gaat om technologie. Dat kan voordelen hebben maar ook nadelen. Alles moet maar snel en praktisch. Handig als dat je uitkomt maar als je op zoek bent naar iets anders, heb je het er maar mee te doen. Laatst had ik zo’n ervaring en ik dacht toen dat afgelopen was: ‘Hier moet ik wat over schrijven’ en niet omdat het zo’n nare ervaring was maar omdat het twee kanten van dezelfde munt liet zien nog voor alles rond was en de dag om. Dus hier vertel ik over mijn zoektocht in een wereld vol robots. Lees je mee?

Op zoek naar contact

Een tijdje geleden had ik online een bestelling gedaan onder het mom dat het snel en praktisch was. Ik hoefde de deur niet uit, het zou tot aan de voordeur bezorgd worden en het zou op die manier een hoop tijd en tilwerk schelen. Maar er ging iets mis met mijn bestelling en daarom zocht ik op internet naar de klantenservice van dit bedrijf dat enkel een webshop heeft. Maar ik werd naar een formulier geleid dat ik uit moest printen, op moest sturen en vervolgens na ontvangst nog vijf dagen moest wachten tot er contact met me opgenomen zou worden.

Automatisch antwoord

Voor de desbetreffende bestelling had ik snel een antwoord nodig dus meer dan vijf dagen wachten ging hem niet worden. Verder kon ik enkel bij een lijst met veel gestelde vragen en daar kon ik geen antwoord uit vinden. Mijn hoop rustte op de chat die ik ineens op de website vond nadat ik gezocht had naar een telefoonnummer. Daar kreeg ik een antwoord van een automatische robot. Vol frustratie bleef ik de robot vertellen dat het gegeven antwoord mij niet bevredigde.

Live chat is dé oplossing in deze moderne tijd

Toen ben ik maar naar een ander bedrijf gegaan met dezelfde spullen. Daar kon ik via een live chat service meteen met iemand in contact komen die mijn bestelling toen met spoed verstuurd heeft. Ineens redde de technologie bij die ik net nog vervloekte. De andere bestelling heb ik teruggestuurd en het hele probleem was op tijd opgelost door de live chat service van de andere website. Nu waren we toch weer terug bij snel en praktisch.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we nog veel moeten leren op het gebied van snelle en praktische technologie voor de alledaagse dag maar er zijn al een hoop pareltjes, zoals die live chat service.

Reacties uitgeschakeld voor Een wereld vol robots