Zakelijk

Eigen bedrijf? Haal meer uit jouw Pinterest

Pinterest is hedendaags een social media marketing kanaal dat niet meer mag ontbreken in jouw marketing mix als je een bedrijf hebt of werkzaam bent bij een bedrijf. Naast Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn is Pinterest namelijk een social media kanaal dat vooral de laatste jaren aan een goede opmars bezig is. En dat is niet geheel verwonderlijk want steeds vaker wordt Pinterest gebruikt om inspiratie op te doen voor een kindertraktatie, de inrichting van een huis of het opdoen van nieuwe recepten.

Als bedrijf is het dus van belang om goed zichtbaar te zijn op dit social media kanaal. Wanneer je het gevoel hebt hier niet genoeg tijd in te kunnen steken, is het opzetten van Pinterest account jammer van de tijd. Je moet namelijk wel regelmatig afbeeldingen (pins) plaatsen om aan het algoritme van Pinterest te laten zien dat je een interessante pagina bent. Hoe meer je post, hoe vaker Pinterest jou bovenaan de zoekresultaten zal plaatsen. Heb je hulp nodig bij het plaatsen van berichten? Kies dan voor Pinterest uitbesteden door BuildSocial!


Zoekwoorden op Pinterest

Op Pinterest draait het naast mooie afbeeldingen en goede content om het gebruik van de juiste zoekwoorden. Pinterest wordt namelijk ook wel dé visuele zoekmachine genoemd. Op basis van zoektermen gaan gebruikers op zoek naar inspiratie voor het inrichten van hun huis of om andere ideeën op te doen voor alles wat maar met huis, tuin en lifestyle te maken heeft.

Wanneer je kiest voor Pinterest uitbesteden weet je dat jouw Pinterest strategie in goede handen is van een social media marketing bureau. Aan de hand van een zoekwoorden analyse gaan zijn aan de slag met het plaatsen van afbeeldingen, video’s en posts. Alles om het bereik van jouw Pinterest pagina te vergroten en uiteindelijk jouw gestelde doelen te behalen.

Reacties uitgeschakeld voor Eigen bedrijf? Haal meer uit jouw Pinterest