Geen categorie

Geschiedenis van het merk

Het kleding merk Fred Perry is vernoemd naar een van de meest beroemde Britse tennis spelers Fred Perry. Deze heeft onder andere drie jaar achter elkaar het Wilmbeldon tennis toernooi gewonnen in het jaar 1934 tot het jaar 1936. Hij won onder anderen ook acht Grand slam en twee pro slam single titels. Eind jaren 40 werd Fred Perry benaderd door een Oostenrijkse voetballer Tibby Wegner en zo kwamen zij samen op het idee om de eerste zweetband te maken. Kort daarna kwamen ze samen ook op het idee om zijn eigen polo shirt te lanceren op het Wimbeldon toernooi in jaar 1952, en dat werd meteen een succes.

Wat maakt Fred Perry polo’s uniek

Het logo van Fred Perry is wat de polo’s zo uniek maakt en waardoor je gelijk kunt herkennen dat het een Fred Perry kledingstuk is. Het logo is namelijk een laurierkrans. De reden voor dit logo was omdat dit was het originele logo van het Wimbeldon tennis toernooi was. Het logo is altijd aan de linkerzijde de polo gestikt en de polo’s zijn vooral bekend dat ze van zeer goede kwaliteit gemaakt zijn. Dit zorgt er voor dat het merk in een wat hogere prijsklasse valt. Verder is er een groot aanbod aan verschillende kleuren polo’s wat u zelf kunt terug vinden via de link Fred Perry polo

Ander aanbod kledingstukken

Naast de bekende polo’s waardoor het merk Fred Perry zo bekend van is bieden ze ook een assortiment aan andere kleding stukken aan. Je kunt hier denken aan polo’s met lange mouwen, truien, sweaters en hoodies. Dit assortiment aan andere kledingstukken kunt u ook terug vinden op Fred Perry polo. Deze andere kledingstukken zijn ook kenmerkend door het simpele design met het bekende Fred Perry logo, de laurierkrans, gestikt aan de linker boven zijde van het kledingstuk.

Reacties uitgeschakeld voor Geschiedenis van het merk