Geen categorie

Hoe maak je een stevige scheidingswand of muur?

Met het mooie weer in het vooruitschiet, slaan veel klussers de handen weer ineen. Bouwprojecten worden opgepakt en ook voor verhuizen is dit een ideale tijd van het jaar. Wellicht heb je net een huis gekocht en moet hier nog veel aan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het afbreken van bestaande wanden en het opbouwen van nieuwe scheidingswanden of muren. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen, maar hoe zorg je ervoor dat de wand ook daadwerkelijk stevig is? Je leest het hier.

Gasbetonblokken

Met gasbetonblokken kun je heel gemakkelijk en snel een scheidingswand of muur maken. Dit materiaal is relatief licht en makkelijk om mee te werken. Hierdoor worden gasbetonblokken vaak gebruikt voor binnenshuis. De blokken kun je met elkaar verbinden door middel van blokkenlijm. Deze egale pasta smeer je tussen de blokken, waarna het één egaal oppervlak zal worden. Dit is ideaal voor als je de muur later wilt schilderen of behangen.

Betonblokmallen

Voor grotere bouwprojecten kun je voor een stevige afscheidingswand beter betonblokmallen gebruiken. Deze blokken worden ingegoten met beton en gebruikt als barrières in het verkeer of voor opslagplaatsen waar zware en stevige muren bij nodig zijn, zoals binnen de agrarische sector. Betonblokken komen in verschillende afmetingen en zijn te vergelijken met Lego blokjes. Zo kunnen de blokken heel gemakkelijk op elkaar geklikt worden, zonder dat hier een bindmiddel of lijm aan te pas komt. De betonblokmallen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Vaak zijn ze relatief groot, maar als je op zoek bent naar kleinere mallen kun je ook gebruik maken van een deelwand. Deelwanden voor betonmallen zorgen ervoor dat één betonblokmal opgedeeld wordt in twee of drie kleinere stukken.

Kalkzandsteen

Dit wordt ook wel snelbouwblokken genoemd en zijn gemaakt van kalk, zand en water. Dit is vervolgens onder hoge druk in een vorm geperst. Een muur van kalkzandsteen is stevig en biedt een akoestische isolatie en brandwerendheid. Het nadeel van een muur van kalkzandsteen is dat deze moeilijker te verwerken zijn, aangezien de muur moet worden afgewerkt met een pleisterlaag.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je een stevige scheidingswand of muur?