keuken
Geen categorie

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

De keukenindustrie draait nergens meer zijn hand voor om. Keukens komen in alle soorten en maten en verschillende stijlen. Van een moderne stijl tot een landelijke stijl en van een L-opstelling tot een kookeiland. De keukenindustrie werkt via het motto ‘u vraagt wij draaien’. Dit is dan ook de perfecte tijd om jouw eigen droomkeuken samen te stellen. Hieronder staat een handige gids om van jouw droomkeuken werkelijkheid te maken.

Van dromen tot werkelijkheid 

Of je nu al 10 jaar naar dezelfde keuken aan het staren bent of net bent verhuisd maakt niet uit. Dromen van een nieuwe keuken doen wij allemaal en dat mag ook. Bij de een blijft het bij dromen omdat er aan een droomkeuken ook een prijskaartje hangt. Bij de ander blijft het bij dromen omdat er geen actie wordt ondernomen. 

Om werkelijkheid te maken van jouw droomkeuken moet er eerst inspiratie worden opgedaan. Het maken van een collage heeft mij hier goed bij geholpen. Dit kan door te bladeren door tijdschriften of online afbeeldingen op te zoeken. Zoek bijvoorbeeld in Google op het woord ‘keuken’ en bekijk welke keukenstijlen jouw aanspreken. Knip of print vervolgens deze uit en plak ze op. Zo komt jouw idee al een stukje meer tot leven. Plak hier niet alleen afbeeldingen van keukens op maar ook van materiaal dat jij mooi vindt om te gebruiken. Naast online inspiratie op te halen is het ook een goed idee om langs te gaan bij keukenwinkels. Buiten het feit dat foto’s de werkelijkheid kunnen verbloemen kan je meteen advies vragen aan de plaatselijke adviseur en sla jij twee vliegen in één klap. Heb jij jouw droomkeuken helemaal voor ogen dan is het tijd om samen met een adviseur aan de tekentafel te gaan zitten en te genieten van het proces. 

Handige tips

Vergeet niet dat een rolmaat je beste vriend is. Wanneer jij een winkel binnenkomt om advies te vragen of online een factuur aanvraagt is het handige om de maten van jouw keuken te weten. Spreek van te voren een budget af. Een keuken kan altijd mooier, functioneler, groter etc. Door van te voren een budget met jezelf of jouw partner af te spreken voorkom je de aanschaf van extra producten die je later misschien helemaal niet gebruikt. Tot slot is het handig om een lijst te maken van spullen die jij in jouw keuken wilt hebben. Vergeet bijvoorbeeld geen plek voor een prullenbak, frituurpan en eventuele grote schalen en bakken.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?