hondenmand
Geen categorie

Dit zijn de meeste fijne kussens voor je hond

Zoals ieder mens heeft ook iedere hond recht op de perfecte slaapplaats. Want als we eens kijken naar hoeveel uur per dag de hondje wel niet een dutje doet, dan zijn ze vaak koning of koningin van het slapen. Maar echt fijn slapen kan natuurlijk wel alleen als je een echt fijn bed hebt. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de verschillende honden kussen zodat je hopelijk de meest geschikt voor jouw hond kan vinden.

Het normale hondenkussen

Het normale hondenkussen of de normale hondenmand is gewoon een normaal plat kussen. Geen hoge randen, geen dikke voering of andere bijzonderheden. Eigenlijk gewoon een kussen. De meeste normale hondenkussen zijn voorzien van fleece, flanel, suède of microfiber zodat ze heerlijk zacht aanvoelen. De vulling is meestal van polyester of schuim. De prijzen kunnen onderling nogal variëren maar een beetje een kwalitatief goed hondenkussen heb je al vanaf 50 euro.  

Het kussen met opstaande randen

Het hondenkussen met opstaande randen lijkt heel erg op het normale hondenkussen alleen is dus voorzien van randen. De randen hebben op zich niet een hele speciale functie maar het kussen lijkt meer op een hondenmand. Daarnaast is het ideaal om bijvoorbeeld in een hoek of tegen een bank aan te zetten. De randen houden behoorlijk wat haar binnen het bed. Iets wat je bij het normale hondenkussen minder zal ervaren. Daarnaast vinden sommige honden het ook heerlijk om met hun hoofd op de rand te liggen, een soort van hoofdkussen.

De orthopedische mat

Vooral oudere en grotere honden hebben last of kunnen last krijgen van reuma of slijtage. Hier is helaas niet zoveel aan te doen. Het enige wat wij kunnen doen is het de hond zo gemakkelijk mogelijk maken. Doordat een normaal hondenkussen of een hondenkussen met opstaande rand behoorlijk zacht is, is het voor een hond met slijtage een stuk moeilijker om hier uit te komen. Een orthopedische mat is vaak wat harder en geeft als het waren een beetje tegenwicht als de hond probeert op te staan. Ze zakken dus niet helemaal weg maar hebben als het ware een klein steuntje in de rug. De orthopedische mat wordt ook vaak gebruik in een bench omdat het meestal de juiste afmetingen heeft en er netjes uitziet.

Reacties uitgeschakeld voor Dit zijn de meeste fijne kussens voor je hond