Geen categorie

Hulp inschakelen van een externe VvE beheerder

Het was altijd al een droom van mij om te wonen in de grote stad Amsterdam. Zelf kom ik uit een klein dorp een uur buiten de stad. Vanaf de middelbare school heb ik hier al mijn leven opgebouwd. Vorig jaar was het dan eindelijk zover. Ik ging samenwonen met mijn vriend en wonder boven wonder hebben we een appartement kunnen bemachtigen in Amsterdam-Oost. Dit was ook voor het eerst ik in aanraking kwam met VvE Amsterdam. Eigenlijk wist ik nog helemaal niet wat dit precies inhield. 

Wat is een VvE?

VvE is de afkorting van vereniging van eigenaren. Wanneer je een appartement koopt wordt je automatisch lid van de VvE. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhouden van het gebouw. De bewoners betalen daarom een x bedrag per maand, zodat het onderhoud bekostigd kan worden.Hierbij moet je denken aan reparatie van het dak, onderhouden van de lift of tuin, schoonmaakkosten in het gebouw etc. Een VvE komt één of een aantal keer per jaar bij elkaar om te vergaderen over de bestemming van het geld. Soms kan de vereniging ook slapend zijn. Dit betekent dat er geen vergaderingen plaatsvinden en er is meestal geen bestuurder. De vereniging kan weer actief gemaakt worden door een van de bewoners van  het gebouw. Het kan ook handig zijn om een partij erbij te halen die dit soort zaken voor je kan regelen zoals Parel Beheer de VvE Beheerder Amsterdam

Het vervolg van mijn verhaal

Toen ik eenmaal wist wat een vereniging van eigenaren inhield, leek het me best wel interessant om me hierbij aan te sluiten. Op deze manier weet ik namelijk wat er met het geld gebeurd dat ik maandelijks betaal en kan ik mijn eigen inbreng geven. Na een tijdje merkte ik namelijk dat ik me aan sommige dingen ging irriteren. Ik heb namelijk nog nooit een ramenwasser gezien in het gebouw en als er iets kapot is zoals een deurdranger kan het wel maanden duren voordat het wordt gemaakt. Dat is behoorlijk irritant, want ik woon als eerste in de gang naast de gemeenschappelijke deur. Na een half jaar gewoond te hebben in het gebouw kon ik de eerste vergadering bijwonen. In totaal waren er twintig mensen aanwezig. Wat mij gelijk opviel is dat het een goede mengelmoes was van afkomsten. Tijdens de vergadering bleek al snel dat niemand het met elkaar eens was. Iedereen had wel andere ideeën over wat er met het geld moest gebeuren. Ook kwam er naar boven dat de administratie niet goed bijgehouden werd door degene die het moest doen. Het bleek dat deze gene al meerdere waarschuwingen had gehad. De vereniging vond het dit keer genoeg en er is besloten dat we hulp in gaan schakelen van een externe beheerder. Dit zal wel iets meer gaan kosten, maar de bewoners kunnen er niet uitkomen.  

Reacties uitgeschakeld voor Hulp inschakelen van een externe VvE beheerder