Geen categorie

Je motorhelm op de juiste manier schoonmaken

Bij het veel gebruik van je helm, wordt die natuurlijk vies. Maar, hoe kan ik zo’n helm nu eigenlijk wassen? Een helm wassen kan je op meerdere manieren doen.

Beginnen met de buitenschaal

Sowieso kan je natuurlijk beginnen met de buitenschaal. Dit kan bijvoorbeeld met een spray. Die je aan de buitenkant insprayed. Deze laat zoals je ziet een schuimlaag achter. Daarmee week je het vuil en de insecten die erop zitten los.

Wanneer je dit er een tijdje hebt op laten zitten, pak je een schone, droge doek en wrijf je het uit. Tot je helm zijn glans weer terug heeft. Tenzij je een matte hebt natuurlijk.

Schoonmaakmiddelen voor de binnenkant

Er zijn ook allerlei schoonmaakmiddelen voor de binnenkant. Het meest simpele is de interior cleaner die in een spuitbusje zit. Dan pak je de wangkussens, top padding of nekkraag, daar spuit je hem mee in. Nu laat je hem drogen totdat hij helemaal droog is.

Het heeft een antibacteriële werking, dus dan is je helm ook gewoon weer gereinigd.

Grondig schoonmaken van je helm

Wil je hem nu grondig schoonmaken? Dan kan je eventueel ook de reinigingsmiddelen gebruiken die je normaal gebruikt om je motorpak schoon te maken.

Je pakt een bak met water. Houd er altijd rekening mee dat je top padding, wangkussens en nekkragen niet in de wasmachine mag wassen. Dus zorg ervoor dat je dit altijd doet met de handwas. Pak een bak met water of maak gebruik van de wasbak bij je thuis.

Vul hem met een beetje reiniger en laat je wangkussens en volledige helminterieur een tijdje in liggen. Wat je eventueel tussendoor kan doen is uitknijpen. Om ervoor te zorgen dat het reinigingsmiddel overal is geweest.

Als je dat hebt gedaan, laat ze dan drogen en zorg dat ze ook altijd op een natuurlijke manier drogen. Zonder dat je gebruik maakt van middelen om ze sneller te laten drogen.

Motor en motorkleding verzekeren

Om te zorgen dat je altijd een mooie motorhelm ophebt, kun je kijken of het interessant is om je motorkleding en helm te verzekeren. En wellicht nog belangrijk, heb je wel je motorverzekering goed geregeld? Je wilt natuurlijk ervoor zorgen dat je bij een ongeval niet met hoge schadekosten komt te zitten. Laat je adviseren door de motorliefhebbers van Combimotors! Die helpen je goed op weg bij je motorverzekering berekenen.

Reacties uitgeschakeld voor Je motorhelm op de juiste manier schoonmaken