Techniek

Op zoek naar een kipper? Hier staat een kipper te koop!

Een kipper, of dump truck, is een ideale machine wanneer er (veel) grond, grind of andere bulk goederen vervoerd moeten worden. Je laadt de kipper met een graafmachine en kunt 'm legen door de bak te kiepen. Dit gaat door middel van een hydraulisch systeem. Maar waar haal je zo'n kipper vandaan? Online zie je wel eens een kipper te koop, maar is dat precies die kipper die jij nodig hebt? Op een grote verzamelwebsite, waar allerlei materieel verkocht wordt, kun je veel beter uit de voeten.

Kipper te koop: de specificaties staan er bij!

En dat is reuze handig. Wil je een kipper voor het vervoeren van zand, grond of grind? Of heb je 'm nodig voor suikerbieten, wortelen en uien? Heb je een groot rijbewijs of alleen een regulier rijbewijs? Moet het een losse kipper zijn, voor bijvoorbeeld achter een tractor? Of wil je liever een complete combinatie? Zoveel mensen zoveel wensen. En online, op bovenstaande website, vind je alle mogelijkheden. Zelfs mogelijkheden waar je zelf nog niet aan had gedacht. Want hoe handig is het, in sommige gevallen, dat de kipper ook zijdelings kan lossen?

Een kipper wordt veel gebruikt in de land- en wegenbouw

In de landbouw worden kippers vooral gebruikt om suikerbieten en andere bulk goederen te verplaatsen van de boeren bedrijven naar de fabrieken waar deze goederen verwerkt worden. Zo is het hier in de buurt zo rond september een komen en gaan van kippers die suikerbieten bij agrariërs halen en vervoeren naar de fabriek in Groningen. Maar ook tarwe, mais en andere producten kunnen gemakkelijk met een kipper vervoer worden. In de wegenbouw worden kippers vooral gebruikt om grind aan te voeren om nieuwe wegen aan te leggen. Door het speciale systeem kunnen de kippers dan al rijdend lossen. De rest van de ploeg kan dan het aangeleverde grind verdelen en er een nieuwe asfaltlaag mee maken.

Ook voor grondverplaatsingen is een kipper ideaal

Soms moet er veel grond worden afgegraven. Bijvoorbeeld om de bodem te saneren, maar ook als er een nieuwe wijk wordt gebouwd. Deze grond kun je niet even aan de kant schuiven, deze zal moeten worden afgevoerd. Een kipper is snel geladen en kan snel naar de los-locatie rijden. Even storten en weer terug naar de afgraaflocatie. Je ziet het, een kipper heeft veel voordelen.

Heb je als hoveniersbedrijf een kipper nodig? Dan kun je waarschijnlijk toe met een kleiner exemplaar. Een kipper te koop onder de 7,5 ton mag je gewoon nog rijden met je basisrijbewijs.

Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een kipper? Hier staat een kipper te koop!