Feest,  lifestyle,  Wonen

Maak je kind blij met speelgoed van Schleich!

Oh nee! Er is bijna een kind jarig in je leven (dochter, neefje, nichtje, zoon, etc.), en je hebt geen cadeau! Hoe los je dit nou op? Wat geef je een kind dat waarschijnlijk de hele dag voor de TV zit, of bezig is met een Playstation, of een Ipad? Hoe maak je iets niet digitaals nog interessant? Er zijn gelukkig een aantal bedrijven die standvastig analoog speelgoed blijven maken, en het speelgoed is ook nog eens gaaf. Neem bijvoorbeeld Schleich.

Schleich 101

Je kent ze waarschijnlijk van de dierenfiguren die altijd voorin de speelgoedwinkel staan, maar het Duitse bedrijf is bekend van zo veel meer. Het werd in 1935 opgericht door Friedrich Schleich en begon met een aanbod van 13 speelgoedfiguren, gemaakt van hout en ijzerdraad. Al snel groeide en verbeterde de methode en inmiddels maken ze allerlei figuren en hele werelden waar kinderen mee kunnen spelen. Ook maken ze nog altijd figuren van Disney (Mickey, Pluto) en hebben ze een hele lijn met Smurfen om te verzamelen.

Ze denken mee

Maar wat ik misschien nog wel het coolst vind aan Schleich (en waarom het waarschijnlijk een goede aanrader is voor een cadeau) is dat het bedrijf echt rekening houdt met wat een kind nodig heeft in de verschillende stadia van ontwikkeling. Zo hebben ze voor kinderen tussen de 3 en 8 allerlei realistische werelden (Wild Life, Farm World). Deze kinderen zijn namelijk alles nog aan het leren en ontdekken, en een realistisch voorbeeld is belangrijk om precies te gaan begrijpen hoe alles werkt. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer het gaat om avontuur en fantasie. Er is Horse Club, waar kinderen manege verhalen kunnen naspelen. Maar er zijn ook allerlei fantasievolle werelden, zoals Eldrador. Hierin vind je allerlei mythische wezens, zoals draken, hellehonden en vervloekte zeewezens.

Voor ieder kind is er dus wat wils, en in onze ontzettend digitale tijd is een beetje analoog speelgoed misschien ook wel heel fijn voor een kind. Schleich doet hierin goede dingen, en houdt ook nog eens rekening met de ontwikkeling van een kind. Top, toch?  

Reacties uitgeschakeld voor Maak je kind blij met speelgoed van Schleich!