Geen categorie

Onmisbare werkbanken

Ze zijn er wel maar worden niet of nauwelijks door een hoop mensen opgemerkt. Dat is eigenlijk wel vreemd omdat er maar weinig mensen zijn die er niet een keer mee te maken krijgen. Of je nu net als mijn persoontje van klussen thuis houdt. En het in ging zien dat het gedoe met onstabiele tafeltjes in de schuur eigenlijk een hoop werkplezier in de weg ging staan. En dus jawel eindelijk een werkbank aan ging schaffen en jawel had ik dat maar jaren eerder gedaan want werkt niet alleen veel prettiger het is ook veiliger geworden. Ik kan niet meer zonder.

Wie gebruiken er werkbanken?

  • Meubelmakers, houtbewerkers
  • Glaszetters
  • Autobedrijven
  • Hobbyisten

Zoals net aangegeven puur voor de hobbyist of bedrijfsmatige doeleinden. Voor de hobbyisten onder ons is het vaak het handigst om een opklapbare bank te nemen. Als je klaar bent met klussen berg je hem op en neemt hij geen onnodig ruimte in. Hij kan tot 100 kilo makkelijk hebben en is opklapbaar door grote veerpinnen en in hoogte verstelbaar. Voor bedrijven heb je helemaal op een elk werk aangepaste werkbank nodig.

Wat voor soorten werkbanken zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten van draagbare, meestal op wieltjes tot systeembanken. Een houtbewerker of meubelmaker die vaak werkt met een volledig houten werkbank die vaak voorzien is van klemmen om het te bewerken hout goed en stevig vast te kunnen klemmen. Die heeft een heel andere werkplek nodig dan een automonteur die het makkelijkst werkt met een verrijdbare bank met opbergruimte voor al zijn gereedschap.

Welke past bij jou?

Ga eerst na wat je er mee wilt doen en of hij verrijdbaar moet zijn. Heb je stabiele rubberen antislipvoetjes nodig voor je gladde vloer om toch stabiel te staan en veilig te kunnen werken. Wil je als werkoppervlak een metalen of houten werkblad met fineerlaag zodat hij makkelijk schoon te houden is. Moet er opbergruimte bijzitten of zelfs een achterwand met kastjes? En ook belangrijk is wat de ideale werkhoogte moet zijn om zo ergonomisch mogelijk te werken. Bij vrouwen schommelt dat vaak van 85 cm tot 90 cm en bij mannen is dat vaak tussen de 95 cm en 100 cm, het ligt aan je lichaamslengte.

Reacties uitgeschakeld voor Onmisbare werkbanken