kunststofbakken
Geen categorie

Opgeruimd staat netjes

Iedereen kent het wel een overvolle zolder, schuur of bergruimte. Afgelopen week besloot ik mijn zolder eens goed op te ruimen. Mijn zolder is een ruimte waar ik weinig kom dus daar mijn spullen neerzet waarvan ik eigenlijk niet weet wat ik er mee moet. Na vijf jaar was de zolder te vol dus tijd voor een opruimactie! Maar waar begin je en wat heb je nou allemaal nodig om een zolder efficiënt op te ruimen?

Aan de slag!

Zoals bij iedere opruimactie is er altijd een gezonde tegenzin maar het resultaat dat ik in mijn hoofd had met het opruimen dat gaf mij goede moed. Waar begin je en wat wil ik met de ruimte doen? Online heb ik meerdere sites bekeken hoe ik  een zolder efficiënt kon opruimen. Na genoeg research begon ik aan mijn opruimactie. Gewapend met vuilniszakken, schoonmaakartikelen en kunststof bakken ging ik aan de slag.  Eerst alles eruit dat was mijn aanpak! In de gang verzamelde ik al mijn spullen. Altijd lastig om spullen weg te gooien want per slot van rekening had ik het eerder ook bewaard en aan veel spullen zaten toch leuke herinnering. Waarom zou ik het nu wel weg doen? Er moesten keuzes gemaakt worden want alles terug de zolder op dat was geen optie. De spullen die ik ging bewaren wilde ik netjes opbergen. De kleinere spullen wilde ik in kunststof bakken opbergen met een mooi etiket erop geplakt zodat alles makkelijk te vinden is en de grote spullen kregen een goede nieuwe plek.

Wat doe ik weg en wat bewaar ik?

Met de tips van het internet  ging ik aan de slag. Ik gebruikte vier stappen om de keuze te maken wat mag blijven en wat moet echt weg:

  1. Ga je het nog gebruiken? Hoe lang is het bruibaar?
  2. Is het nog heel?
  3. Word je er nog blij van? Is de herinnering je dierbaar?
  4. Moet het op zolder staan of heeft het een andere plek in huis nodig?

Met deze vier handige tips kwam ik door de chaos heen. Hoe meer spullen er weg gingen hoe blijer en energieker ik werd. Wat is opruimen toch fijn!

Einde resultaat

Na een dag opruimen was mijn zolder ordelijk zoals ik dat voor ogen had.  Het was niet meer een ruimte vol met vergeten spullen. Het was nu een zolder waar spullen staan die waarden hebben en makkelijk te gebruiken zijn. Deze opruimacties in huis zorgen ervoor dat er netheid en rust is in mijn huis waardoor mijn leefplezier en productiviteit wordt vergroot. Op naar de volgende opruimactie!

Reacties uitgeschakeld voor Opgeruimd staat netjes