opleiding verkeersregelaar
Geen categorie

Opleiding verkeersregelaar: je moet het maar durven!

Verkeersregelaars zijn regelmatig in het nieuws. Want laten we eerlijk zijn: zij hebben het zwaar. Er wordt op ze gescholden en soms worden ze genegeerd. Als het echt de spuigaten uitloopt moeten ze het vege lijf redden omdat iemand ze wil overrijden. Verkeersregelaar zijn vergt dus wel wat lef en tact. Ik heb eerlijk gezegd niets dan bewondering voor deze mensen. In weer en wind wijzen ze mij de plek waar ik heen moet gaan. In soms chaotische situaties vind ik het erg fijn dat zij er zijn. Zij geven een stukje zekerheid en ze bieden veiligheid. Maar toen mijn zoon zei interesse te hebben in een opleiding verkeersregelaar bij Binck moest ik toch wel even slikken. Want er zijn veel mensen die niet zo denken als ik. En ik zag in gedachten al auto’s op mijn zoon inrijden. Maar ja, aan de andere kant: het is wel mooi en belangrijk werk. Dus waarom zou hij het niet doen?

Opleiding verkeersregelaar: werken in weer en wind

Mijn zoon is een echt buitenmens. Uren op een kantoor zitten zat er sowieso al niet in. Dat wisten we allemaal. Hij zou er echt gek van worden. En ja, hij is mijn zoon dus dat wil ik echt niet. Hij is graag buiten. Slecht weer deert hem niet, hij is ook echt geen koukleum. Mijn zoon is graag in beweging en hij is charmant. Ook wel een handige eigenschap voor een verkeersregelaar. Eigenlijk past een opleiding verkeersregelaar heel goed bij hem. En toen hij er eenmaal mee begonnen was, was hij ook laaiend enthousiast. Dit was echt iets voor hem. Hij slaagde met vlag en wimpel en ik was natuurlijk een trotse moeder. Vooral toen hij binnen de kortste keren een baan kreeg. Een baan waar hij elke dag fluitend naartoe gaat.

Door mijn zoon geleid

Een paar weken geleden gebeurde dat waar ik stiekem op hoopte. Op een groot kruispunt bij ons in de buurt waren de verkeerslichten uitgevallen. Ik moest er overheen en jawel hoor: daar stond mijn zoon. Zelfverzekerd leidde hij het verkeer over het kruispunt. Met gebaren gaf hij iedereen aan wat te doen. Ik voelde me enorm trots. De opleiding verkeersregelaar heeft hem echt goed gedaan. Hij heeft zelfvertrouwen gekregen en hij heeft een voor hem ideale baan. Natuurlijk maak ik me af en toe toch nog wel zorgen, maar hij redt zich wel. En laten we eerlijk zijn: zonder verkeersregelaars in dit drukke landje kunnen we niet.

Reacties uitgeschakeld voor Opleiding verkeersregelaar: je moet het maar durven!