Vervoer

Reizen voor het milieu

Tegenwoordig worden we allemaal massaal steeds beter meer bewust van de stand van zaken omtrent het milieu. Maar we vinden het moeilijk om er wat aan te doen wanneer het betekent dat we dingen in moeten leveren. Zoals reizen bijvoorbeeld. Ik zou reizen absoluut niet in willen leveren want ik vind het heel belangrijk. Het draagt bij aan je ontwikkeling en wereldbeeld. Maar hoe reis je op een manier die niet schadelijk is voor het milieu? In deze blog vertel ik je over verschillende manieren. Lees je mee?

Trap eens lekker door

Voor veel mensen is de vakantie bedoeld als een tijd van ontspanning. Maar anderen zitten liever niet stil en zoeken maar wat graag het avontuur op. Dat kan je heel goed combineren met vervoer! Bijvoorbeeld door een fietsvakantie te doen of een wandelvakantie. Nee, niet eerst in het vliegtuig maar meteen op de trappers. Zo houd je een hoop geld in je zak, het is goed voor je en het is misschien wel de meest avontuurlijke manier van reizen. Regel met je partner of vrienden een stel goedkope fietsen en voor je het weet zitten jullie in Zuid-Frankrijk, voldaan en met een goed verhaal op zak.

Ervaar het echte reisgevoel in de trein

Een andere manier van reizen die niet zo schadelijk is voor het milieu, is het reizen met de trein. Er zijn een hoop mensen die hier door nare ervaringen met het ov in Nederland ver vandaan willen blijven. Maar treinen die internationaal reizen, hebben een hoop voordelen. Zo is het vaak comfortabeler dan het vliegtuig, is er wifi aan boord evenals hapjes en drankjes. En kan je uitstappen op ieder station. Daarnaast raast er een prachtig landschap aan je voorbij en voelt het binnen een mum van tijd alsof je in een speelfilm zit. Dit is toch wel de mooiste manier van verre reizen maken. Maak het zelf zo luxueus of budgetvriendelijk als je wilt, en laat die trein niet voorbijgaan.

Alles behalve

Uiteindelijk moeten we namelijk allemaal ons steentje bijdragen als het gaat om het milieu. We leven immers samen op deze wereld en hebben hier het langst plezier van als we er samen goed voor zorgen. Ik raad reizen met het vliegtuig extreem af als het niet absoluut noodzakelijk is, dit omdat het heel veel impact heeft op het milieu. Daarnaast is het reizen ook onderdeel van de voorpret. Het gezegde gaat immers “It’s not so much about the destination as the journey”.

Reacties uitgeschakeld voor Reizen voor het milieu