Wonen

Zet eens een retro stoel in huis!

Je hebt je huis precies ingericht zoals je dat van te voren had gedacht. Alles is mooi en nieuw en heel. Toch mis je iets. Is het de kleur op de muur? Een pot verf is zo gepakt en een roller zo geregeld. In een mum van tijd heb je je muur een leuke kleur gegeven. Maar dan kom je tot de conclusie dat je nog steeds iets mist. Iets van sfeer, iets geks, iets anders dan anders. En dit is het moment dat je eens moet gaan kijken naar een retro stoel. Een retro stoel kan, door zijn (te) gekke ontwerp en frisse kleur net die sfeer brengen die je tot dan toe gemist had.

Waarom denkt niemand direct aan een retro stoel?

Simpel: een retro stoel "past" niet in het klassieke, industriële of romantische interieur dat je voor ogen hebt. Denk je. Maar heb je eenmaal een mooie stoel gevonden, dan zul je zien dat je kamer er enorm van opknapt. Deze stoelen zijn niet alleen retro, maar ook nog eens schitterend. Het gaat dan ook alleen om het ontwerp. De stoel is gebaseerd op een ontwerp uit de jaren '50, '60 of '70, maar de gebruikte materialen zijn nieuw. Zo heb je dus echt iets anders in huis staan!

Retro hoeft niet overweldigend te zijn

Als je denkt aan retro, dan denk je vast aan zo'n American Diner. Met zwart/wit zeil op de grond en neonlampen aan de muren. Zitjes met twee banken om een tafel en een servethouder op tafel. Een jukebox in de hoek en noem het maar op. Dat kan een beetje overkomen als "too much". Snap ik best! Maar door één mooi retro item in een ruimte te plaatsen, kun je wel de sfeer krijgen, zonder dat je het gevoel hebt dat je jurken met pettycoats moet gaan dragen!

Retro op kantoor, ook een goed idee!

Heb je veel gesprekken op kantoor? Dan wil je daar natuurlijk lekker bij kunnen zitten. Ook hier zijn retro stoelen helemaal op hun plek. Zet er een paar rond een kleine tafel en je hebt direct een goede gespreksopener. Door een retro stoel in je kantoor te zetten (of twee) creër je een open sfeer. Niet zo streng. Een comfortabele stoel nodigt nu eenmaal uit tot goede gesprekken. Zet wel je timer, want als iemand eenmaal comfortabel zit, dan vliegt de tijd! Ook kun je zelf heerlijk zitten in zo'n retro stoel. Even de notulen voor de volgende vergadering doornemen wordt ineens een plezier!

Reacties uitgeschakeld voor Zet eens een retro stoel in huis!