scriptie-nakijken
Geen categorie

Alles wat je moet weten over je scriptie

Afstuderen, iedere student moet er uiteindelijk een keertje aan geloven. Aan de ene kant voor veel studenten iets om naar uit te kijken maar afstuderen brengt vaak ook enige stress met zich mee. Tijdens je afstuderen schrijf je namelijk een scriptie en dat heeft soms nog best wat voeten in de aarde. In dit blog vertellen we je er dan ook graag alles over.

Wat is een scriptie?

Iedere bachelor- of masterstudent gaat aan het einde van zijn of haar opleiding afstuderen. Dit afstuderen wordt gedaan met een scriptie. Een scriptie rapport over een onderzoek dat de student in zijn of haar laatste half jaar doet voor een bedrijf. De student kiest zelf een bedrijf uit en doet een onderzoek voor het bedrijf over bijvoorbeeld een knelpunt. Dit onderzoek vindt plaats in een periode van 5 maanden. Tijdens dit afstudeerproces gebruikt de student al zijn of haar kennis die is opgedaan in de afgelopen studiejaren. Met deze kennis kan de student een volwaardig onderzoek en scriptie maken.

Hoe gaat het schrijven van een scriptie in zijn werk?

Helaas is het maken van een scriptie alleen makkelijker gezegd dan gedaan. De praktijk laat zien dat een scriptie schrijven nog een behoorlijke opgave kan zijn voor een student. Meestal begint dit probleem al bij het onderwerp en de afbakening. Studenten willen vaak te veel onderzoeken in een keer en daar is helaas geen tijd voor. Voor een goede scriptie is een goede afbakening van levensbelang. Na deze afbakening wordt er een hoofdvraag opgesteld. Deze geeft gedetailleerd aan wat de student gaat onderzoeken. Daarna wordt er gewerkt aan de methodologie en wordt er een literatuuronderzoek gehouden. Nadat deze stappen zijn uitgevoerd kan de student daadwerkelijk beginnen met het onderzoek. Resultaten worden verzameld en geanalyseerd. Uit deze bevindingen kan de student uiteindelijk een conclusie opmaken en een aanbeveling of advies schrijven.

Handige tips en tricks

Naast het afbakenen hebben we natuurlijk nog een aantal handige tips en tricks voor je. Een scriptie is een hopen schrijven/typen. Er wordt van de student verwacht dat dit in correct Nederlands of Engels gebeurd. Ben je nou niet echt een ster in taal? Laat dat je scriptie altijd nakijken door iemand anders. Dit iemand in je familie zijn maar er bestaan ook speciale bureaus die dit voor je kunnen doen. Zo voorkom je onnodige spelfouten en kan jij met een gerust hart een correct rapport inleveren waarmee je hopelijk in een keer kan afstuderen.

Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je moet weten over je scriptie