Financieel

Shortlease is misschien ook iets voor jou!

Stel. Je hebt een eigen bedrijf dat nog in de opstartfase zit. Dan heb je waarschijnlijk al kosten genoeg. Je moet van alles aanschaffen om écht aan het werk te kunnen gaan. Investeren in je bedrijf door de aanschaf van materialen, een computer, printer, de huur van een bedrijfsruimte en noem het verder maar op. En dan begeeft je auto het. Geld om ook nog even een bedrijfsauto aan te schaffen, dat heb je even niet. Shortlease is dan een prima optie. Want met shortlease lease je een auto per maand. Je betaalt één vast bedrag en hiervoor krijg je, op de brandstof na, alles. Dat is goed geregeld!

Shortlease is er ook voor starters en ZZP-ers

En dat is helemaal niet vanzelfsprekend. Vaak moet je namelijk aantonen dat je de afgelopen maanden (jaren) een stabiel inkomen hebt gehad voor je in aanmerking komt voor een leaseauto. Bij shortlease is dat niet aan de orde. Natuurlijk moet je er zelf voor zorgen dat je de maandlasten kunt betalen, maar verder is dat aan jou. Het kan namelijk zijn dat je dankzij de shortlease opdrachten binnenhaalt die je anders niet zou krijgen. Gewoon omdat je zonder auto niet mobiel genoeg bent. In die zin helpt shortlease je om je bedrijf op te bouwen.

De kosten zijn in één oogopslag duidelijk

Zoals gezegd: het enige dat je zelf nog moet betalen zijn de brandstofkosten. Je shortleasecontract omvat verder alles. Van verzekeringen tot wegenbelasting, hulp bij pech onderweg en vervangend vervoer voor als het echt een keer mis gaat. En dat is een fijn idee. Je hoeft je nergens zorgen over te maken. Door een vast bedrag per maand te betalen ben je zeker van de vrijheid van een eigen auto. En wil je je contract opzeggen? Dat kan. Het contract is per maand opzegbaar. Je zit dus niet langer "vast" aan een contract dat je je niet kunt veroorloven.

Rij al snel in een leaseauto

Je hoeft namelijk bijna niet te wachten. Al binnen een paar dagen heb jij de leaseauto van je dromen voor je deur staan. En daar kun je dan direct in wegrijden. Je verzekeringen en wegenbelasting zijn dan al geregeld. Jij hoeft je nergens meer druk om te maken. De brandstofprijzen zijn momenteel historisch laag, dus die kosten vallen ook wel mee. En doordat we nu nog maar 100 mogen op de snelweg (van 6.00-19.00 uur) rij je ook nog eens een stuk zuiniger. Een leaseauto kan voor jou net dat verschil maken!

Reacties uitgeschakeld voor Shortlease is misschien ook iets voor jou!