spiegelreflexcamera
Geen categorie

Spiegelreflexcamera: op jacht naar mooie foto’s

Ik heb sinds kort een nieuwe hobby: vogels fotograferen. Sinds een aantal jaren ben ik gaan leren wat er zoal om mij heen fladdert en de laatste maanden wil ik al die fladderaars ook vastleggen. Dat is overigens een hele uitdaging. Vogels hebben niet de neiging mooi te gaan poseren voor mijn spiegelreflexcamera. Die spiegelreflexcamera heb ik trouwens nog niet zo lang. Ik had een heel oud toestelletje dat een beetje kon inzoomen, maar dan werd het beeld al een beetje korrelig. Het paste precies in mijn zak dus het was super handig. Maar echt mooie foto’s kreeg ik er niet mee. Een vriend van mij raadde me aan een spiegelreflexcamera te kopen. Alleen al van die term kreeg ik de kriebels en ik besefte hoe weinig ik eigenlijk wist van fotografie. Waarom zou ik nu juist zo’n camera moeten kopen?

Spiegelreflexcamera: wat is het?

Op internet las ik dat een spiegelreflexcamera, de naam zegt het al,  een uitklapbare spiegel heeft, die ervoor zorgt dat de fotograaf in de zoeker precies hetzelfde beeld kan krijgen als het negatief. Zo is het mogelijk de camera optimaal te richten en in te stellen. Een nadeel van een spiegelreflexcamera kan zijn dat hij wat zwaar is doordat die spiegel erbij zit. Een spiegelreflexcamera heeft als groot voordeel dat je er heel veel verschillende lenzen of objectieven op kunt zetten. Je kunt er dus veel mee doen. Die beschrijving sprak me wel aan. Dat de camera wat zwaarder was, vond ik niet erg want ik ging vaak op de fiets de natuurgebieden in. Het feit dat je de camera precies kon richten leek me met die bewegelijke vogels wel handig. Dus ik besloot zo’n camera aan te schaffen.

IJsvogel in beeld

Ik heb echt geen spijt van de aankoop van mijn spiegelreflexcamera. Ik heb al heel veel mooie foto’s gemaakt. De meest gedenkwaardige was die van een prachtige, blauwe ijsvogel die vrij spontaan in mijn lens verscheen. IJsvogels zijn schuw en heel moeilijk te vinden. Je moet er letterlijk uren voor in het riet liggen. Dus ik was helemaal door het dolle. Vooral toen bleek dat mijn camera het vogeltje echt prachtig had vastgelegd. Zijn kleuren kwamen goed tot zijn recht en ik kreeg veel reacties op de fotoserie. Inmiddels leer ik steeds meer over mijn spiegelreflexcamera. Ik kan er inderdaad heel veel mee doen. Nog even en ik ben echt een volleerd natuurfotograaf.

Reacties uitgeschakeld voor Spiegelreflexcamera: op jacht naar mooie foto’s