Geen categorie

Tijd om te digitaliseren!

Op dit moment zie je dat er nog steeds een grote digitaliseringsslag gaande is. Is jouw bedrijf op dit moment voor het grootste gedeelte offline aan het werk? Dan is het het misschien waard om eens na te gaan denken of het handig is een aantal zaken binnen je bedrijf te gaan digitaliseren. Dit kan je namelijk veel voordelen opleveren. Helemaal als je een bedrijf hebt waarin meerdere medewerkers meerdere takken bemannen. Nu zijn ze waarschijnlijk veel tijd kwijt met het afstemmen en communiceren. Ook zullen er hierdoor fouten worden gemaakt omdat de systemen bijvoorbeeld niet op elkaar aansluiten. Ook kan het zijn dat een klant langer op zijn antwoord moet wachten omdat de juiste medewerker niet aanwezig is. Dit alles tezamen maakt dat het goed is om te kijken naar digitalisering, maar hoe doe je dat?

Systeem

Je kunt hier op verschillende manieren aan werken. Dit wordt ook wel ERP of Enterprise resource planning genoemd. DIt staat voor een computerprogramma (de software) dat binnen jouw organisatie wordt gebruikt ter ondersteuning van alle processen. Het nadeel zijn de kosten. Net als alle nieuwe dingen in een bedrijf kost dit ook geld. Toch zijn er twee manieren om er naar te kijken. De eerste manier is dat het inderdaad een nadeel is. De tweede manier is dat het een noodzakelijke investering is voor de toekomst van je bedrijf. Als het namelijk eenmaal allemaal klaar is, zal het juist kosten gaan besparen.

Soorten

Als eerste moet ik wel even aangeven dat ik niet helemaal goed in de materie zit. Ik schrijf deze blog om op de mogelijkheden te wijzen. Dit wil niet zeggen dat ik er heel veel verstand van heb daarom ga ik het uitleggen zoals ik het begrijp. De ERP is een systeem. Maar om dit systeem goed te laten werkenen alles werkbaar te houden is het belangrijk om het juiste pakket te kiezen. Je kunt hierbij denken aan het SAP Business One pakket. Om een goede sap implementatie te hebben zijn er een aantal stappen nodig namelijk voorbereiden, ontwerp (ook wel Blueprint genoemd), de bouw, implementatie en uiteindelijk de livegang (het moment dat alles werkt). Dit zijn allemaal interessante stappen die het waard zijn om tijd in te steken. Een bedrijf digitaliseren doe je niet van het een op het andere moment. Het heeft planning en samenwerking nodig van de partij die dit kan bieden. Toch is het goed om er eens over na te denken of dit iets voor jouw bedrijf zou kunnen zijn.

 

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Tijd om te digitaliseren!