Geen categorie

Tips bij het aanschaffen van een PC

De computer, een machtig apparaat in de huidige tijd waarin we leven. Tegenwoordig regelen we zo’n beetje alles via de computer. Het werk, communicatie, opmaken van documenten, vergaderingen, spelletjes en nog veel meer dingen. Een all in one pc kopen is misschien lastiger dan het lijkt. Vandaag in mijn blog probeer ik de juiste tips mee te geven bij het kopen van een computer. Er zijn namelijk vele verschillende varianten met elk hun eigen functies. Voor de duidelijkheid is het belangrijk om eerst goed uit te leggen wat een PC is. Een personal computer kan natuurlijk ook gewoon een laptop zijn, maar als we het over een PC hebben, dan hebben we het altijd over de desktop versie. Dat desktop verwijst weer naar het feit dat deze specifiek voor een bureau of kast bedoeld is, omdat de PC moeilijk te verplaatsen is. 

Het grote voordeel van een PC

De kast van de PC wordt de tower genoemd. Het grote verschil met een laptop is dat zo’n tower groter is en dus vaak krachtigere prestaties kan leveren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een extra harde schijf, of een betere videokaart en geluidskaart. Een moederbord wordt doorgaans geleverd inclusief deze componenten, maar het los installeren zal uiteindelijk leiden tot betere prestaties. Het spelen van games op de zelfbenoemde ‘game pc’ is dus het beste met een los geïnstalleerde videokaart. Daarmee kom ik ook op het belangrijkste voordeel van de PC uit, namelijk het eenvoudig kunnen uitbreiden van hardware. De computer professionals zullen om die reden altijd werken met een dekstop, terwijl de professionals met behoefte aan flexibiliteit eerder zullen kiezen voor een laptop. Voor het eenvoudig aanpassen van hardware geldt overigens dat dit op computers met Windows beter mogelijk is dan op Apple iMac computers. 

De ontwikkelingen

De ontwikkelingen op het gebied van computers lopen eigenlijk elke dag wel door. De ontwikkeling van een processor groeit met de dag. Je moet hier dan vooral denken aan de snelheid, maar ook aan het gebruiksgemak. Daarnaast verlopen er ook ontwikkelingen op het gebied van de integratie van andere technologische ontwikkelingen. Een belangrijke innovatie is virtual reality. De nieuwste videokaarten worden gemaakt om hier uitermate geschikt voor te zijn. 

Mijn belangrijkste tip is dus het nadenken over het doel van je computer. Simpel werk vereist wat minder functionaliteiten. Geef dus niet onnodig veel geld uit, maar kies de PC die geschikt is voor jou. 

Reacties uitgeschakeld voor Tips bij het aanschaffen van een PC