Geen categorie

Tips voor het bouwen van een overkapping in de tuin

Hoe heerlijk zou het zijn als je heel het jaar door droog en overdekt buiten in de tuin kunt zitten? Het is mogelijk met een tuinoverkapping! Dit kun je zowel zelf in elkaar zetten als laten doen door een specialist. In het geval je zelf aan de slag besluit te gaan, is het verstandig om vooraf onderzoek te doen naar eisen en voorbereidingen die je moet treffen voor het bouwen van de overkapping. Om je een eindje op weg te helpen, geven wij je graag een aantal tips!

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Het klinkt waarschijnlijk vrij logisch, maar voordat je begint met een kapschuur bouwen, is het goed om te weten hoeveel ruimte je hiervoor nodig hebt. Vraag jezelf hierbij af wat je er onder wilt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungeset of wil je liever een eethoek maken? En hoeveel mensen moet je eronder kwijt kunnen? Zo kun je ongeveer inschatten hoe groot de overkapping moet worden, waar je vervolgens een concreet plan voor kunt maken.

Plek in de tuin

Vraag jezelf ook af: waar plaats ik de overkapping? Wil je bijvoorbeeld veel schaduw hebben of gaat je voorkeur toch liever uit naar een plek waarbij de zon nog onder de overkapping valt? Waar je de overkapping ook plaats, kijk ook naar andere zitplekjes in de tuin. Zo moet een overkapping er bijvoorbeeld niet voor zorgen dat de rest van de tuin ineens overschaduwd wordt.

Overdekking fiets en auto

Naast een overkapping voor je loungeset of eethoek, is het ook fijn om een fiets en de auto droog te hebben staan. Hier kunnen zelfgemaakte carports een ideale oplossing voor zijn. Zo zorg je ervoor dat je auto, fiets of overige vervoersmiddelen heel het jaar door droog blijven staan en dus ook minder zullen beschadigen of vies worden. 

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het bouwen van een overkapping in de tuin