Geen categorie

Tips voor het kopen van goede schoenen

Schoenen zijn naast dat ze er leuk uit moeten zien, ook nog eens heel belangrijk voor ons lichaam. Met de juiste schoen, zul je meer steun hebben en dus ook beter kunnen lopen zonder klachten te krijgen. Als je schoenen gaat shoppen is het dus wel belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Maar hoe vind je nu precies die perfecte schoen? Je leest het hier!

Maten voet

Dit klinkt misschien als een inkoppertje, maar het is handig als je precies weet welke schoenmaat je nodig hebt. Veel mensen kiezen toch nét te kleine of te grote schoenen, zonder dat ze er erg in hebben. Dit is zonde, want zo kun je klachten ontwikkelen! Je kunt hierbij een omtrek van je voet meenemen als je gaat shoppen. Zo kun je de passchoen op de omtrek leggen en zie je precies of de schoen de juiste maat heeft. De makkelijkste manier is natuurlijk door de schoen te passen, maar soms voel je niet of je de juiste maat te pakken hebt. Wil je een keer advies over de juiste maat of je voeten laten opmeten? Dan kun je ook naar een orthopedisch schoentechnicus gaan!

Uitweg voor klachten

Heb je al klachten tijdens het lopen of bijvoorbeeld tijdens het sporten? Dan kun je ook sport- of steunzolen aanschaffen. Deze zolen bieden op de juiste plaatsen steun, correctie en pijnverlichting. De zolen zorgen voor extra demping onder de hielen en bieden extra ondersteuning in de voetholte. Vaak heeft een steunzool nogal een stoffig imago, maar dit is onterecht! Veel sporters dragen sportinlays om beter te presenteren. Hiernaast doe je het vooral voor je eigen gezondheid en is het helemaal niet raar om te investeren in wat extra steun. Op lange termijn zul jij hiermee veel minder last hebben!

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het kopen van goede schoenen