Geen categorie

Tips voor het schilderen van meubels

Zijn jouw meubels toe aan een make-over of heb je net nieuwe houten meubels die nog geschilderd moeten worden? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je het hout voorbereiden én moet je de juiste verf kiezen voor jouw klus. Maar hoe doe je dit precies en waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leest het allemaal in dit artikel!

Schuren

Voordat je gaat beginnen met verven, is het belangrijk dat je de meubels eerst opschuurt. Hierdoor zullen oude verfresten verdwijnen, waardoor de nieuwe laag verf mooier pakt. Ook zie je op deze manier niet meer alle groeven en oneffenheden in het hout. Daarbij haal je dus ook de splinters weg, wat wel zo handig is.

Kiezen van verf

Na het voorbereiden en schuren van de meubels is het tijd om te gaan verven. Zorg ervoor dat je eerst een grondlaag aanbrengt voordat je de kleurverf gaat aanbrengen. Hiervoor kun je grondverf of een primer gebruiken. Toch raden we je aan om bij hout te kiezen voor grondverf, omdat deze structuur iets dikker is en de kleurverf er mooier uit komt te zien. Wil je weten wat het verschil is tussen een primer en grondverf? Klik dan op deze link: https://www.deverfvakman.nl/verfadvies/wat-is-het-verschil-tussen-primer-en-grondverf/. Verder kun je wat betreft het kiezen van de kleurverf alle kanten op! Ben je op zoek naar een speciale kleur? Dan kun je ook verf laten mengen, zodat je jouw eigen unieke kleur krijgt.

Verf aanbrengen

Bij het aanbrengen van de verf is het goed om eerst even te controleren of de grondverf er goed op zit. Zijn er geen bultjes meer zichtbaar? Dan kun je de verf aanbrengen. Anders kun je de grondverf ook eerst nog even lichtjes opschuren. Bij het aanbrengen van de verf is het belangrijk dat je dit in dunne lagen doet. Je kunt beter meerdere dunne lagen aanbrengen dan één dikke laag.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor het schilderen van meubels