Tips

Vijf activiteiten in Zuid-Afrika die niets te maken hebben met safari’s

Voor veel mensen staat Zuid-Afrika hoog op de lijst van plaatsen die ze graag in hun leven zouden bezoeken. Dat is niet gek gezien hoe divers dit land is. De meeste mensen die besluiten deze reis te maken, willen dan ook graag op safari. Ook dat is heel goed te begrijpen, Zuid-Afrika is immers het thuis van duizenden diersoorten waaronder de ‘Big Five’. Maar misschien wil je ook iets anders doen tijdens je rondreis Zuid-Afrika of ben je al vaker geweest en vraag je je af wat nog meer leuke activiteiten zijn om te doen in dit prachtige land. In deze blog vertel ik je over vijf activiteiten in Zuid-Afrika die niets te maken hebben met safari’s. Lees je mee?

Wijn is fijn

Zuid-Afrika staat niet alleen bekend om de prachtige natuur, het staat ook bekend om de wijnen die er gemaakt worden. Combineer die prachtige natuur en heerlijke wijn tijdens een wijnproeverij. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn vaak krachtig, hebben fruitige tonen en zijn over het algemeen vol en rond van smaak. Begin je al dorst te krijgen?

Zoek het wild op in de zee

Het wildleven op het land is prachtig maar ook in de zee is er een hoop te zien. Zoek voor je aan je rondreis Zuid-Afrika begint op welke kustplekken bekend staan om de beste duikplekken en zoek het wild op in de zee. Dit kan in de vorm zijn van een duiktour of zelfs een cursus. Of misschien zoek je het avontuur iets meer op aan de oppervlakte en ga je voor een dagje snorkelen.

Ren je rot

Voor de echte sportfanaten onder ons is Zuid-Afrika ook dé plek voor het bijwonen van marathons. Deze worden regelmatig gehouden in grote of mindere mate. Begin voor je op reis gaat aan een gedisciplineerde training en doe zelf ook mee. Je reis wordt er dan, hoe dan ook, eentje om nooit te vergeten.

Duik in de geschiedenis

Een ander punt waar Zuid-Afrika rijk aan is, is de enorme geschiedenis. Ga mee op tour en laat je vertellen over de rijke geschiedenis van de oeroude stammen tot de zwarte bladzijdes van de apartheid. Je komt als een ander mens terug, wijzer in het hoofd en in het hart.

Er is zoveel te doen en te beleven tijdens een rondreis Zuid-Afrika dat deze groep activiteiten maar een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid belevingen die je in dit prachtige land kan op doen.

Reacties uitgeschakeld voor Vijf activiteiten in Zuid-Afrika die niets te maken hebben met safari’s