Geen categorie

Voorbereiden voor een white-tie feest

Er zijn veel clichés in films over mannen die klagen wanneer de vrouwen te lang doen over het aankleden. Deze mannen beseffen dan niet hoeveel tijd er ook in gaat zitten om je haar en make-up te doen. Dan is er nog het zoeken naar de perfecte jurk voor het feest. Want hoewel je bij een white-tie feest een lange jurk moet dragen, zijn er enorm veel soorten lange jurken. Mannen daarentegen hebben maar één optie.

Rokkostuums

Mannen zijn namelijk verplicht om een rokkostuum te dragen bij een white-tie evenement. En ook als man gaat er dan ineens veel tijd zitten in de voorbereiding voor het feest. Een rokkostuum bestaat namelijk uit meerdere delen. Je begint met een gesteven wit hemd met opstaande boord. Daarboven komt een wit vest met een witte vlinderdas. En daarboven draag je nog eens een zwarte jas. Niet zomaar een zwarte jas, maar een jas die veel mensen vaak als ‘pinguïnjas’ omschrijven. Dit komt door de twee scherpe punten onderaan de jas. Verder verschilt de jas van normale jasjes door de lange panden aan de voorkant. Ten slotte wordt de outfit afgemaakt door een zwarte broek met een enkele of dubbele bies aan de zijkant. 

De aangelegenheden waarbij rokkostuums verplicht zijn, zijn zeldzaam, maar ze bestaan er nog wel in Nederland. Bij officiële ceremonies of in bepaalde functies worden rokkostuum nog steeds gedragen. Maar met zo’n uitgebreide outfit, snap je wel ineens dat het lang kan duren voordat je klaar bent voor een feest. Want bij zo’n chique outfit, moet je er natuurlijk wel verzorgd uitzien. Dat betekent dat je haar goed moet zitten, misschien een lekkere cologne erbij.

Extravaganza

Bij een white-tie evenement, moeten vrouwen in het lang. En juist bij een white-tie feest, mogen vrouwen zich volledig uitleven. Hoewel een lange jurk verplicht is, zijn er verder geen regels voor de gehele outfit. De jurk moet een beetje klassiek zijn, maar decolleté is daarentegen juist wel toegestaan. Opvallende accessoires zijn eigenlijk ook een must. Voor zowel de jurk als de accessoires zijn parels, pailletten en kristallen zeker niet over de top. Ook je make-up moet opvallend zijn, maar wel klassiek. Dat betekent dat er wel een zekere mate van elegantie achter moet zitten. 

Het dragen van een hoed en handschoenen is toegestaan maar niet verplicht. Wat wel een absolute no-go is, is het dragen van een horloge. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Een white-tie evenement is een plek waar tijd minder belangrijk is. Wanneer je dus een horloge draagt, zul je niet altijd even vriendelijk worden aangekeken.

Reacties uitgeschakeld voor Voorbereiden voor een white-tie feest