sim only
Geen categorie

Waarom een sim only goedkoper is

Een nieuw mobieltje tegen een fijne prijs en een abonnement waarmee we genoeg MB’s hebben om te kunnen internetten en bellen willen we allemaal. Nu kan je natuurlijk altijd een abonnement nemen waar de afbetaling van je telefoon bij in zit. Maar er zijn ook andere opties welke je kan overwegen. Zoals alleen een sim only abonnement nemen en de telefoon zelf aanschaffen. Aan een goedkoop sim only abonnement zitten enkele voordelen welke we graag voor je op een rijtje zetten.

Wat is een sim only abonnement precies?

Bij een sim only abonnement betaal je alleen maar voor de MB’s, belminuten en sms’jes. Zelf moet je een telefoon aanschaffen waar je de simkaart kan instoppen. Een goedkoop sim only abonnement staat dan op de simkaart welke in elke simlock vrije telefoon past. Dit abonnement is een stuk goedkoper dan een abonnement waar een telefoon bij in zit. Je betaalt nu de telefoon niet af, deze moet je zelf aanschaffen.

Wat zijn de voordelen van een goedkoop sim only abonnement?

Anders dan bij een abonnement waar de telefoon bij in zit wordt het sim only abonnement niet BKR geregistreerd. Wil je binnenkort een huis gaan kopen of een leaseauto gaan rijden? Dan staat er bij het BKR bureau niets op je naam. De prijs van het sim only abonnement is ook tientallen euro’s per maand voordeliger. Je betaald niet voor de telefoon zelf. Een afbetaling zit dus dan ook niet bij de maandprijs in. Vaak is een sim only abonnement daardoor dan ook wel 80% goedkoper dan een normaal abonnement. Bovendien kan je zelf kiezen uit allemaal verschillende telefoons, mits ze natuurlijk SIMlock vrij zijn. Geen beperkte keuze meer!

Vaak is het abonnement ook maandelijks opzegbaar. Ben je niet tevreden over de provider? Dan kan je gewoon het abonnement op zeggen en naar een andere provider overstappen. In veel gevallen is dit kosteloos. Daarnaast is een sim only abonnement vaak ook erg flexibel. Heb je in het begin gegokt hoeveel MB en belminuten per maand je nodig hebt en is dit te veel of te weinig? Aanpassen naar een groter of kleiner abonnement kan altijd.

Zijn er ook nadelen aan een goedkoop sim only abonnement?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een sim only abonnement vast. Wanneer je graag de allernieuwste telefoon in je bezit wil hebben moet je wel even in de buidel tasten. Daarnaast moet de telefoon beslist simlock vrij zijn. Is deze dat niet dan moet je alsnog een nieuwe telefoon aanschaffen. Ook kan je wanneer je telefoon kapot gaat niet gebruik maken van een leentoestel. Zelf moet je dan zoeken naar een vervangend model.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom een sim only goedkoper is