stedentrip Krakau
Geen categorie

Waarom een stedentrip zo leuk is!

Voor op vakantie gaan heb je behoorlijk wat geld nodig en moet je wachten tot je langer vrij kunt nemen. Voor de meeste mensen kan dit maar één of twee keer per jaar, en dat kan best jammer zijn. Een vakantie is namelijk voor heel veel dingen goed. Maar wat sommige mensen vergeten is dat een korte vakantie, namelijk een stedentrip, ook heel leuk kan zijn. Gewoon even een weekendje ertussenuit! Je hoeft hier geen extra dagen voor vrij te nemen (want je kan gewoon in het weekend) en het is niet zo duur. Lees hieronder nog meer redenen om binnenkort een stedentrip te boeken. 

Ontspannend

Allereerst kan een stedentrip heel ontspannend zijn. Als je naar een zonnige bestemming gaat, wordt gelijk je vitamine D weer aangevuld: en dit werkt goed voor je humeur en ontspanning. Maar ook als je naar een minder zonnige bestemming gaat is een stedentrip heel ontspannend. Als je op een stedentrip bent, ga je namelijk de hele dag dingen doen waardoor je niet aan je werk hoeft en kan denken. Je wordt zo erg afgeleid dat je echt eventjes je hersenen uitschakelt om te denken en peinzen. Heerlijk is dat, geloof mij! 

Verrassend 

Daarnaast kan een stedentrip ook heel verrassend zijn. Ik heb toevallig een keer een ‘surprise stedentrip’ geboekt waarbij je pas heel laat je bestemming te horen krijgt. Toen er stond ‘stedentrip Krakau’ had ik geen idee waar ik heen ging en wat te verwachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs een beetje teleurgesteld was in de bestemming. Maar mijn zorgen waren helemaal voor niets, want Krakau is echt een super leuke stad! Het is gewoon nog niet zo bekend onder de toeristen, maar het is een prachtige en goedkope bestemming. Het centrum van Krakau is zelfs, ondanks de Tweede Wereldoorlog, nog helemaal in tact omdat de Duitsers zich in Krakau hadden gevestigd. Zo zie je maar: laat je verrassen door een onbekende bestemming en je hebt een hele leuke trip! 

Kennis 

Tot slot kan je op een stedentrip heel veel kennis vergaren en dat is ook heel leuk. Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat je activiteiten zijn. Als je de hele dag op een strand bedje gaat liggen zonnen en alleen ’s avonds uit eten gaat, leer je natuurlijk niks. Maar de meeste mensen vinden het ook leuk om eens een bezienswaardigheid of museum te bezoeken. Mijn tip is altijd om ergens een ‘free walkingtour’ te doen. In de meeste steden heb je deze wandeltours, waarbij ze heel veel feitjes en geschiedenis vertellen over de stad. En aan het eind kies je dus zelf hoeveel fooi je geeft. Het hoeft dus absoluut niet duur te zijn!

Reacties uitgeschakeld voor Waarom een stedentrip zo leuk is!