Zakelijk

Wanneer is er sprake van integriteitsschending

Bij de melding van fraude of integriteitsschending is het belangrijk dat hier uitermate zorgvuldig mee om wordt gegaan. Zeker in bepaalde sectoren waar zaken uitermate gevoelig zijn zoals in de publieke sector. Soms ius er dan maar een oplossing, namelijk een onderzoek. Lees gerust even verder.

Wat is het?

Wanneer er spraken is van een fraudeonderzoek dan heeft dit in de meeste gevallen te maken met een financieel component. Waar dat bij een integriteitsonderzoek meer te maken heeft met machtsmisbruik of belangenverstrengelingen. Ze kunnen ook redelijk verwant zijn aan elkaar want machtsmisbruik kan ook zeker een financieel component bevatten.

Wanneer er spraken is van financiële transacties dan dienen deze transacties nagekeken te worden. Is er een patroon te vinden, naar wie wordt er geld overgemaakt en door wie. Er zal dus een hoop gecontroleerd moeten worden.

Voor wie?

We zien dat schendig van integriteit binnen veel verschillende soorten organisaties afspeelt. Maar meestal speelt dit zich af binnen de top, denk aan het bestuur, van een bedrijf of organisatie. Wanneer er vermoeden is van integriteitsschendig is het belangrijk hier adequaat op te reageren. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een professioneel bedrijf dat het een en ander zal onderzoeken voor je.

Wanneer?

Maar wanneer ziet je dat bedrijf in? Wanneer het vermoeden ontstaat dat er spraken is van fraude of integriteit dan dient een partij ingeschakeld te worden. Zoals net aangegeven kunnen er dus financiële componenten onderzocht worden en wordt alle informatie betrouwbaar en onafhankelijk gecontroleerd. Dit moet er voor zorgen dat uiteindelijk de waarheid boven tafel komt en hierdoor mensen of terecht vrijgesproken worden of er bewijs is van enige vorm van integriteitsschending. Binnen veel organisaties zorgt dit er voor dat deze persoon of personen uit hun functie worden ontheven. En geheel terecht natuurlijk.

Reacties uitgeschakeld voor Wanneer is er sprake van integriteitsschending