Geen categorie

Wat maakt het merk spijkerbroek Jacob Cohen zo speciaal?

Jacob Cohen jeans is bij iedereen misschien nog niet zo bekend, hoewel het al bestaat sinds 1985. Het is een puur Italiaans bedrijf, opgericht door Tato Bardelle in de regio Veneto. De stoffen die gebruikt worden voor het vervaardigen van de jeans zijn van hoogste kwaliteit Kurabo-denim uit Japan. Het is niet voor niets dat beroemdheden en mode deskundigen van dit merk houden.

Wat maakt ze dan zo bijzonder? Je zult merken dat geen twee paar couture jeans hetzelfde zijn, dit komt door unieke fabricageprocessen wat de spijkerbroeken Jacob Cohen ondergaan. Het zijn stijlvolle jeans die niet tot de goedkoopste behoren. Maar eenmaal de stap gemaakt, zul je merken dat het de investering meer dan waard is.

Hoe worden deze Jeans vervaardigd.

De comfortabele pasvorm wordt tot in perfectie gesneden, elke jeans wordt met de hand gemaakt door ambachtelijke Italiaanse kleermakers. De Japanse Kurabo-stoffen worden afgewerkt met pony leder en het maken van de authentieke looks aan de denim wordt gedaan met behulp van buitengewone technieken, zoals stonewashed met puimsteen, wringen, borstelen, borduren en stoppen.

Al deze processen gebeuren allemaal met de hand onder hetzelfde dak. Het merk gebruikt een milieuvriendelijke werkwijzen, er komen geen chemische processen bij het verven of wassen aan te pas. Met pony leder wordt het (Japanse)Kurabo-denim afgewerkt en met speciale behandelingen, zoals borstelen, borduren, stoppen, stonewashed en wringen geven ze dat vintage design wat je bij geen andere spijkerbroek zult vinden.

Tot in de puntjes afgewerkt.

Wil je meer informatie over je aankoop dan heeft een spijkerbroek van Jacob Cohen iets unieks te bieden, namelijk een tracking code. Deze informatie omvat details over het hele productieproces en wie je jeans gemaakt heeft. Het idee is werkelijk uniek en het is leuk om het verhaal achter je spijkerbroek te onderzoeken.

Door het speciale productieproces zul geen twee paar Jacob Cohen spijkerbroeken vinden die identiek zijn. Niet alleen de tracking code en individuele wasbeurten zijn uniek, elke paar jeans bevat ook kenmerken zoals, verzilverde knopen, merklabels van pony leder, handgeschreven onderhoudsinstructies en ketting gestikte zomen. Dit merk is het toppunt van high-end jeans waarvan geen paar hetzelfde is, wat het maakt tot een ongeëvenaard merk.

Reacties uitgeschakeld voor Wat maakt het merk spijkerbroek Jacob Cohen zo speciaal?