Vakantie

Wat neem jij mee op reis?

Ga je binnenkort een tijdje op reis? Ga je binnenkort een aantal daagjes weg of staat er een langere vakantie op de planning? Dan is het slim om te kijken wat je allemaal mee gaat nemen. Wat je meeneemt en kan meenemen is natuurlijk helemaal afhankelijk op wat voor vakantie je gaat. Het is ontzettend belangrijk om te kijken wat je écht nodig hebt en wat je uiteindelijk toch niet zo vaak zal gebruiken of aan trekken. In deze blog geven we je een aantal praktische en handige tips die kunnen helpen bij het inpakken voor je eerstvolgende vakantie.

Kijk eerst wat je écht nodig hebt

Wanneer je op vakantie gaat is vaak het eerste wat je inpakt ook hetgeen wat je echt nodig hebt! Denk bijvoorbeeld aan wat heren kleding. Het is daarnaast slim om af en toe te bewegen op vakantie, neem dan ook sportkleding mee op vakantie! Vervolgens ga je kijken hoeveel je van elke kledingstuk nodig hebt. Let op: wanneer je naar een warm land gaat dan zal je een stuk minder kleding nodig hebben omdat je waarschijnlijk veel dagen in je zwembroek, bikini of badpak doorbrengt. Daarnaast kan je op veel vakantiebestemming ook gemakkelijk je kleding wassen. Hoe minder je meeneemt hoe goedkoper je reist! Daarnaast is het natuurlijk verplicht om reisdocumenten te hebben, vergeet deze dan ook zeker niet om mee te nemen op vakantie. Zorg er ook voor dat je jouw reisdocumenten gemakkelijk kan pakken wanneer het nodig is en dat je deze niet ergens onder uit je koffer moet halen. Dit kan voor vertraging oplopen en dat wil je niet als andere op je staan te wachten.

Wat past er nog bij?

Per vakantie is het natuurlijk verschillend wat je wel/niet mee kan nemen! Denk bijvoorbeeld aan een vliegvakantie waarbij je vaak maar beperkte spullen mee kan nemen. Aan de andere kant kan je ook met de auto op vakantie gaan waarbij je zelf een extra karretje of een caravan kan meenemen waarin je juist weer meer spullen in kwijt kan. Zo is het altijd afhankelijk van wat je nog extra mee kan nemen. Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat zal je waarschijnlijk ook minder nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan je verblijfplaats, hier hoef je vaak geen extra spullen voor mee te nemen als je bijvoorbeeld een hotel of appartement hebt geboekt. Wanneer je met de auto op kampeervakantie gaat kan het zomaar zijn dat je je eigen tent meeneemt, dit neemt weer meer ruimte in beslag.

Reacties uitgeschakeld voor Wat neem jij mee op reis?