Geen categorie

Wat zijn zwemluiers?

Wil je eens gaan zwemmen met je baby? Je kunt dan wel het best een zwemluier voor je baby aantrekken. De luiers hebben een vlies dat voorkomt dat ze zich vol zuigen met water. Ze zijn gemaakt om het uitwerpselen dat je kind achterlaat tegen te houden zodat het water niet vuil wordt. Met een zwemluier kun je zonder zorgen het zwembad in gaan met je kleintje.

waarom zou je de zwemluiers überhaupt kopen?

Als je baby gaat zwemmen dan kun je gewoon een luier op doen en klaar toch? Fout, gewone luiers zijn gemaakt om het vloeistof in te absorberen. In een zwembad zal de gewone luiers het water opzuigen. Dat is natuurlijk ook niet plezant voor je baby. Dat zorgt dan ook dat de luier heel zwaar word en ongemakkelijk aan voelt bij het spelen. Een normale luier is ook nog eens alarmerend! Een te zware luier die volgezogen is met water kan je baby makkelijk onder het water trekken. Naakt zwemen is ook geen optie, tenzij je wilt dat je baby in het zwembad poept of plast.

keuze zwemluiers

Voordat je een zwemluier gaat kopen, moet je eerst kiezen of je luiers die u 1x kunt gebruiken dus dan zijn het wegwerpluiers of herbruikbare zwemluiers wilt kopen.

De herbruikbare luiers zijn goed voor het milieu en zijn herbruikbaar. Het enigste wat je dan moet doen is na het gebruik gewoon even snel wassen, en dan is het klaar voor de volgende keer, maar het nadeel is dan wel dat je baby er snel in kan uitgroeien. De wegwerpluiers gooi je het dan weg na 1X te gebruiken. Ook kun je de juiste maat elke keer opnieuw kopen. Het nadeel is wel dat het slecht is voor het milieu.

Nog een laatste tip is trek de luier pas aan wanneer je in de zwembad of kleedkamer bent, want dan blijven die ook schoon voor je het water in bed.

Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn zwemluiers?