werklaarzen
Geen categorie

Zo kies je de meest geschikte werkschoenen

De zoektocht naar de ideale werkschoen is niet altijd even makkelijk. Ten eerste is er een ontzettend groot aanbod aan werkschoenen maar daarnaast zit er onderling ook nog veel verschil tussen. Zo heb je lage werkschoenen, hoge werkschoenen, lichte werkschoenen, werklaarzen, werkschoenen met stalen neuzen en ga zo maar door. We kunnen bijna wel stellen dat er vele verschillende werkschoenen bestaan voor vele verschillende beroepen. Maar welke werkschoen is nu het meest geschikt voor jou?

De werkschoen met stalen neus

De werkschoen met stalen neus is vooral geschikt voor mensen die werken in bedrijven waar er wordt gewerkt met zware materialen en machines. Hierbij kun je denken aan fabrieken, de bouw maar ook aan boerderijen en maneges. De stalen neus beschermd de voet namelijk tegen dit soort zware materialen en machines. Je moet er namelijk niet aan denken dat er een stalen buis op je voet valt of een heftruck over je teen heen rijdt zonder dat je stalen neus draagt. Dat zal je voet in ieder geval niet heel erg waarderen. Daarnaast zijn in sommige bedrijven werkschoenen met stalen neuzen ook verplicht met betrekking tot de verzekering.

De lichte werkschoen

Een groot nadeel van de werkschoen met stalen neus is dat deze redelijk zwaar is. Zeker vrouwen vinden dit niet altijd lekker lopen. Het kan echt voelen als een blok aan je been. Gelukkig zijn er de laatste jaren ook werkschoenen ontwikkeld met stalen neus die niet zo zwaar zijn en daardoor prima geschikt voor vrouwelijke medewerkers. Ook is de kwaliteit van de stalen neuzen even goed als bij de “normale” werkschoen met stalen neus. Bij deze lichte werkschoenen is er alleen een ander materiaal gebruikt. Hierdoor kan de prijs voor dit product wel iets oplopen.

De hoge werkschoen en werklaars

De hoge werkschoenen en de werklaars zijn vooral geschikt voor beroepen waarbij personeel in contact komt met water. Deze schoenen en werklaarzen zijn namelijk altijd waterdicht waardoor het water makkelijk getrotseerd kan worden. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom de hoge werkschoenen en werklaarzen worden gekocht. De meeste mensen vinden dit type werkschoen over het algemeen beter staan en handiger aantrekken en dragen. Bij de werklaars heb je bijvoorbeeld geen gedoe met veters die opeens los kunnen gaan tijdens je werk.

Desalniettemin is het wel belangrijk dat de schoen altijd mooi aansluit bij jou voet. Geen een voet is hetzelfde en dat betekent dus dat iedereen andere behoefte heeft wat betreft de meest geschikt werkschoen. Weet je niet welke schoen het beste aansluit op jouw voet? Bij verschillende bedrijven kun je hierover vrijblijvend advies vragen zoals bijvoorbeeld bij De Boer Drachten.

Reacties uitgeschakeld voor Zo kies je de meest geschikte werkschoenen