Zakelijk

Zorg voor goed voorraadbeheer

Voorraadbeheer is bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje. Vaak wordt er vanuit gegaan dat een grote voorraad het beste is om zoveel mogelijk te verkopen aan de klant maar dit blijkt ook nadelen te hebben in de praktijk. 

Handmatig de voorraad bijhouden

Om je voorraad en de inkoop daarvan zo goed mogelijk te regelen gebruiken de meeste bedrijven een systeem om dit bij te houden. Veel systemen zijn niet volledig geautomatiseerd zodat er nogal eens wat handwerk aan te pas komt met bestellen. Dit kost degene die de inkoop doet niet alleen veel tijd maar het brengt ook fouten met zich mee. Vaak wordt er pas besteld als de hoeveelheid producten onder het minimum komt maar het mag ook weer niet over een bepaald maximum heengaan. Als je daar handmatig tussenin probeert te blijven valt het niet altijd mee een goede voorraad te hebben. 

Te weinig of juist te veel op voorraad

Als je te weinig voorraad hebt van een bepaald product kan dit betekenen dat je soms nee dient te verkopen aan klanten. Dit betekent dat zij naar een ander gaan en dat is niet goed voor jouw omzet. Een te grote hoeveelheid van een bepaald product betekent dat deze veel ruimte innemen in het magazijn die je ook voor andere producten zou kunnen gebruiken. Werk je met producten die niet zo lang houdbaar zijn dan is een overvoorraad zeker af te raden omdat je dan kans loopt dat de producten bederven. 

Systeem automatiseren

Om ervoor te zorgen dat je systeem volledig geoptimaliseerd wordt kun je Optiply gebruiken. Met deze geautomatiseerde software zorg je ervoor dat je voorraadbeheer goed is en het inkoopbeheer volledig geautomatiseerd verloopt. Zo heb je als bedrijf altijd de goede voorraad en levert dit je tijd en meer omzet op. 

Reacties uitgeschakeld voor Zorg voor goed voorraadbeheer